Konzervált nyár: a fergeteges cukkini lekvár

Gasztro

Konzervált nyár: a fergeteges cukkini lekvár

 Különleges almás finomság!

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 1 db alma
  • 30 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • csipet só
  • reszelt gyömbér
  • víz

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk, egy csipet sót adunk hozzá, majd annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Amíg fő, megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ha megpuhult a cukkini, péppé turmixoljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, a cukrot, a citromlevet és ízlés szerint egy kevés gyömbért is. 

A kész turmixot visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Ekkor előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ha még akadna otthon cukkini, mindenképp próbáljátok ki ezt a főzeléket, esetleg ezt a minden jóval megtöltött cukkinit, vagy ezt a zöldséges szuperpastát. Ha pedig igazán kiélveznétek a nyár ízeit, próbáljátok ki ezt a cukkinis lecsóvariációt, a saksukát!     

Ajánljuk még: