Konzervált nyár: a fergeteges cukkinilekvár

Gasztro

Konzervált nyár: a fergeteges cukkinilekvár

 Különleges almás finomság!

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 1 db alma
  • 30 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • csipet só
  • reszelt gyömbér
  • víz

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk, egy csipet sót adunk hozzá, majd annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Amíg fő, megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ha megpuhult a cukkini, péppé turmixoljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, a cukrot, a citromlevet és ízlés szerint egy kevés gyömbért is. 

A kész turmixot visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Ekkor előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ha még akadna otthon cukkini, mindenképp próbáljátok ki ezt a főzeléket, esetleg ezt a minden jóval megtöltött cukkinit, vagy ezt a zöldséges szuperpastát. Ha pedig igazán kiélveznétek a nyár ízeit, próbáljátok ki ezt a cukkinis lecsóvariációt, a saksukát!     

 

Ajánljuk még:

10 zero waste ajándék, ezúttal élmények helyett

Ha még nincs ötleted, mit adj egy-két szerettednek, ne ess kétségbe! Gondold végig, mi van otthon, s minek örülne a másik. Talán van közös metszet, és egy szép, személyes ajándék kerülhet a fa alá. Ha pedig úgy érzed, van még időd és lehetőséged vásárolni, érdemes a bioboltok kínálatában is szétnézni!