Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 1 db alma
- 30 dkg cukor
- 1 citrom leve
- csipet só
- reszelt gyömbér
- víz
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk, egy csipet sót adunk hozzá, majd annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük. Amíg fő, megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ha megpuhult a cukkini, péppé turmixoljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt almát, a cukrot, a citromlevet és ízlés szerint egy kevés gyömbért is.
A kész turmixot visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Ekkor előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ha még akadna otthon cukkini, mindenképp próbáljátok ki ezt a főzeléket, esetleg ezt a minden jóval megtöltött cukkinit, vagy ezt a zöldséges szuperpastát. Ha pedig igazán kiélveznétek a nyár ízeit, próbáljátok ki ezt a cukkinis lecsóvariációt, a saksukát!
Ajánljuk még: