Zsályás pirított csirkemáj zöldségekkel és házi tésztával

Gasztro

Zsályás pirított csirkemáj zöldségekkel és házi tésztával

Kerekes Sándor receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 egész tojás
  • 5 tojássárgája

A raguhoz:

  • 10 dkg mangalicaszalonna
  • 40 dkg csirkemáj
  • ½ piros kaliforniai paprika
  • ½ sárga kaliforniai paprika
  • 5-6 szál spárga
  • 2 szál újhagyma
  • ½ cukkini
  • 5-6 zsályalevél
  • 1 ág kakukkfű
  • só, bors

A tálaláshoz: friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tésztához a tojásokat a liszttel és a sóval összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk pihenni egy zacskóban. Ha a tészta megpihent, vékonyra kisodorjuk, és szélesmetéltre szabdaljuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd ebben főzzük ki 2-3 perc alatt a friss tésztát. Csak akkor kezdjük el a kifőzést, ha már az étel többi részével is előkészültünk. Akkor lesz a legjobb, ha minden egyszerre készül el.

Közben a mangalicaszalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A májat falatnyi darabokra vágjuk, és rádobjuk a szalonnára. Alaposan átpirítjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát és a cukkinit is felaprítjuk. A spárgát megpucoljuk, feldaraboljuk. Elsőként ezt adjuk a májhoz, majd rövid idő múlva a többi zöldséget is a serpenyőbe tesszük. Ízesítjük egy kevés friss kakukkfűvel és sok zsályával.

Folyamatosan forgatjuk az ételt, hogy ne süljön le. Amint a máj elkészült, az egészet sózzuk és borsozzuk. Ha a tésztánk megfőtt, rögtön a serpenyőbe szedjük ki a vízből, és átforgatjuk, hogy a tészta is megpiruljon egy picit.

Frissen, forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.  

 

 
 
 
 
 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.