Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 egész tojás
- 5 tojássárgája
- só
A raguhoz:
- 10 dkg mangalicaszalonna
- 40 dkg csirkemáj
- ½ piros kaliforniai paprika
- ½ sárga kaliforniai paprika
- 5-6 szál spárga
- 2 szál újhagyma
- ½ cukkini
- 5-6 zsályalevél
- 1 ág kakukkfű
- só, bors
A tálaláshoz: friss petrezselyem
Elkészítés
A tésztához a tojásokat a liszttel és a sóval összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd hagyjuk pihenni egy zacskóban. Ha a tészta megpihent, vékonyra kisodorjuk, és szélesmetéltre szabdaljuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd ebben főzzük ki 2-3 perc alatt a friss tésztát. Csak akkor kezdjük el a kifőzést, ha már az étel többi részével is előkészültünk. Akkor lesz a legjobb, ha minden egyszerre készül el.
Közben a mangalicaszalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A májat falatnyi darabokra vágjuk, és rádobjuk a szalonnára. Alaposan átpirítjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát és a cukkinit is felaprítjuk. A spárgát megpucoljuk, feldaraboljuk. Elsőként ezt adjuk a májhoz, majd rövid idő múlva a többi zöldséget is a serpenyőbe tesszük. Ízesítjük egy kevés friss kakukkfűvel és sok zsályával.
Folyamatosan forgatjuk az ételt, hogy ne süljön le. Amint a máj elkészült, az egészet sózzuk és borsozzuk. Ha a tésztánk megfőtt, rögtön a serpenyőbe szedjük ki a vízből, és átforgatjuk, hogy a tészta is megpiruljon egy picit.
Frissen, forrón, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ajánljuk még: