Hozzávalók
- 1 kg csirkecomb
- 1 fej brokkoli
- 2 ek olívaolaj
- só
Az öntethez:
- 3 dl zöldség- vagy hús alaplé
- 2 ek méz
- 2 ek keményítő
- 4-5 ek szójaszósz
- 3-4 nagy gerezd fokhagyma, reszelve
- egy diónyi nagyságú gyömbér, reszelve
- szezámmag
Elkészítés
A csirkecombokat kifilézzük, és a bőrrel együtt felkockázzuk. Megsózzuk, majd forró olajban átsütjük a húsdarabokat.. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne kapjon oda, de a bőrős oldala is jól megpiruljon. A brokkolit rózsáira szedjük és jól megmossuk.
Előkészítjük a fűszeres alaplevet: a zöldség- vagy húsléhez hozzáadjuk a mézet, a keményítőt, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, majd összekeverjük és egy edénybe töltjük. Tűzre tesszük, és beletesszük a brokkolirózsákat, és megpároljuk kicsit – éppen annyira, hogy a brokkoli még roppanós maradjon. Egy-két perc főzés után hozzáadjuk a pirított csirkét. Összeforgatjuk, néhány percig még forraljuk, majd megszórjuk szezámmaggal.
Rizzsel, tésztával vagy akár krumplipürével is mennyei.