Hozzávalók (4 adag):
- 50 dkg abált pacal
- 50 dkg különböző fajta tök (sütőtök, cukkini, hokkaido)
- 1 kisebb méretű édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 ek olaj
A tálaláshoz:
- 10 dkg zsenge parajlevél
- 2 újhagyma vékonyra felszeletelve
- zsenge fodroskel
A currys mártáshoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db kaffir lime
- 2 dl kókusztej
- 2 dl tejszín
- 1 ek curry fűszerkeverék
- 1 ek currypaszta
- 1 citromnád
- 2 dl zöldségalaplé
- fél lime leve
- só, bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát héjában feltesszük főni sós vízben. A megtisztított pacalt megabáljuk, majd felcsíkozzuk.
A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a currypasztát. Egy percig összepirítjuk őket, majd felöntjük a tej és a kókusztej keverékével. Beleöntjük az alaplevet is. Fűszerezzük a kaffir lime levelével és a citromnáddal. Teszünk hozzá currys fűszerkeveréket is. Lime-lével is ízesítjük, valamint sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk a tököt, a cukkinit, majd végül az előfőzött, felkarikázott édesburgonyát és a cikkekre vágott lilahagymát. Ha megpirultak a zöldségek, beledobjuk a serpenyőbe a spenótleveleket és a fodroskelt. Egy kis újhagymát is aprítunk, és rászórjuk az ételre.
Közben a mártásból kiszedjük a kaffir lime-ot és a citromnádat, majd beletesszük a pacalt. Olyan állagúra forraljuk be a mártást, amilyet az ízlésünk diktál. Arra törekedjünk, hogy egy krémes, tartalmas leves legyen a végeredmény.
Ha mindennel elkészültünk, a mártás egy részét a serpenyőbe öntjük, hogy feloldja a pörzsanyagokat. Ha egyet forr, az egészet visszaöntjük a fazékba, a pacalhoz.
Forrón tálaljuk.
Ajánljuk még: