Zsenge, vitamindús, uborkára emlékeztető ízű – ezért nevezik uborkaszagúfűnek is – leveleiből kitűnő salátát, később főzeléket készíthetünk. Csillag alakú, kék virágaival gyümölcsös desszerteket díszíthetünk, kandírozva süteményeket tehetünk vele kívánatossá, de jól illik túrós, tejszínes fogásokhoz is. A jégbe zárt borágóvirág pedig koktélok, gyümölcslevesek dekoratív hűsítője lehet.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl húsleves
- 4 evőkanál virágecet
- só
- 1 marék madársaláta
- 3-4 szál virágzó borágó
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A húslevest megmelegítjük, hozzáadjuk a virágecetet. A burgonyát még melegen meghámozzuk, karikára vágva az ecettel elkevert húslevesbe tesszük. Legalább egy órán át állni hagyjuk, ezalatt a lé nagy részét a burgonya magába szívja.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a megmosott salátát és a borágó leveleit összetépkedjük, majd óvatosan a burgonya közé keverjük. Tálalás előtt legalább két órára behűtjük. A borágó virágait közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a salátára.
Ajánljuk még: