Hozzávalók
- 50 dkg vad apróhús
- 15 dkg zsír
- 1 nagy csokor leveszöldség
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 3 babérlevél
- 8-10 borókabogyó
- maréknyi friss kakukkfű
- 1 dl vörösbor
- 1-1 evőkanál mustár és paprikakrém
Elkészítés
A húst a felolvasztott zsíron fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Az üvegesre sült hagymára rászórjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldséget meg a fűszereket. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk: ha a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáöntjük a vörösbort és készre pároljuk.
Kihűtjük, húsdarálón ledaráljuk (vagy aprítógéppel simára eldolgozzuk), és a mustárral meg a paprikakrémmel pikánsra ízesítjük. Megfelelő méretű üvegekbe porciózzuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A tetejére 1-1- evőkanálnyi olvasztott zsírt öntünk és hűtőben megdermesztjük. Ha még pikánsabban szeretnénk, 1 dl vörösborból egy csapott kiskanálnyi zselatinnal és egy gondolatnyi cukorral borzselét készítünk, ezzel koronázzuk meg a pástétomot. Friss kenyérre vagy péksüteményre kenve kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: