
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
50 dkg laskagomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 szem kápia paprika
1 ek. Horváth Rozi Májas Ételek fűszerkeverék
1 dl száraz vörösbor
1 ek. sertészsír
1 tk. fűszerpaprika
só
Elkészítés:
A vöröshagymát félkarikára vágjuk, majd a sertészsíron elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt paprikát is. Közben a gombát is felcsíkozzuk, és ez is jöhet a serpenyőbe. Amint a hozzávalók elkezdenek pirulni, megszórjuk őket kevés fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd ráöntjük a vörösbort is az ételre. Alaposan kiforraljuk. Ha elfőtt a folyadék, még háromszor felöntjük másfél deciliter vízzel az egészet, majd visszaforraljuk. Ha harmadszor is visszasült zsírjára, akkor hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkemájat.
Addig kevergetjük, míg minden májdarab át nem pirul egy kicsit. Ekkor újra felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és már csak addig főzzük, míg a szaft szép krémes nem lesz. Ez körülbelül 1-2 perc. Végül megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk. Figyeljünk, hogy ne süssük túl a májat, maradjon szaftos, krémes.
A cikk megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.
