Vörösboros, májas, gombás ragu
Olvasási idő: 2 perc

Vörösboros, májas, gombás ragu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
50 dkg laskagomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 szem kápia paprika
1 ek. Horváth Rozi Májas Ételek fűszerkeverék
1 dl száraz vörösbor
1 ek. sertészsír
1 tk. fűszerpaprika

 Elkészítés:

A vöröshagymát félkarikára vágjuk, majd a sertészsíron elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt paprikát is. Közben a gombát is felcsíkozzuk, és ez is jöhet a serpenyőbe. Amint a hozzávalók elkezdenek pirulni, megszórjuk őket kevés fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd ráöntjük a vörösbort is az ételre. Alaposan kiforraljuk. Ha elfőtt a folyadék, még háromszor felöntjük másfél deciliter vízzel az egészet, majd visszaforraljuk. Ha harmadszor is visszasült zsírjára, akkor hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkemájat.

Addig kevergetjük, míg minden májdarab át nem pirul egy kicsit. Ekkor újra felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és már csak addig főzzük, míg a szaft szép krémes nem lesz. Ez körülbelül 1-2 perc. Végül megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk. Figyeljünk, hogy ne süssük túl a májat, maradjon szaftos, krémes.

 

A cikk megjelenését a Kotányi Hungária Kft. támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Zserbó
| 2025. október 10

Zserbó

Borbás Marcsi receptje