Borbás Marcsi menüterve: február, 4. hét – bevásárlólistával

Gasztro

Borbás Marcsi menüterve: február, 4. hét – bevásárlólistával

Menütervvel készült Borbás Marcsi február negyedik hetére is! 

Fagyok, fánkok, farsang – itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva hoztunk nektek minden jót: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.

A hónap receptjavaslatai így alakulnak:

A negyedik hét receptjei pedig ezek lennének: 

HÉTFŐ: TEJBEKUSZKUSZ

 

KEDD: GOMBÁS TÉSZTA

  

SZERDA: A TÖKÉLETES TYÚKHÚSLEVES

 

CSÜTÖRTÖK: SÜTŐTÖKÖS LENCSESALÁTA ZELLERFASÍRTTAL

 

PÉNTEK: SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL

 

SZOMBAT: KIHAGYHATATLAN GURULÓFÁNK

 

VASÁRNAP: ALMÁS-MANDULÁS HABCSÓKTORTA

 

Hozzávalók a hétre: 

Zöldség, gyümölcs:

  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 kg gomba
  • 1 kg sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 1/2 kisebb fej kelkáposzta
  • 20 dkg sütőtök
  • 30 dkg zellergumó
  • 0,5 kg zöldbab
  • 60 dkg hámozott alma
  • friss gyömbér
  • 1 csokor petrezselyemzöld vagy zellerzöld
  • pár szál lestyán
  • 20 dkg lencse
  • 10 evőkanál kuszkusz
  • 1 cs kókuszreszelék
  • 10 dkg mandulapehely
  • 0,5 l almalé

Húsok:

  • 1 db konyhakész tyúk
  • 1,5 kg oldalas
  • mangalicazsír

Tejtermékek:

  • 1 l tej
  • 2 dl zsíros tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg trappistasajt

Fűszerek: 

  • 1 tk majoranna
  • frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • sáfrány (minimális)
  • cseresznyepaprika (opcionális)
  • bors (fekete- vagy tarkabors)

Alapélelmiszerek:

  • 1 dl napraforgóolaj
  • mustár
  • ecet
  • 7 tojás
  • zabliszt (minimális)
  • 20 dkg búzafinomliszt
  • 40 dkg félfogós liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg porcukor
  • 5 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • ½ cs élesztő
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs habfixáló
  • méz (minimális)
  • lekvár

Az előző hét receptjeit ITT találjátok! 

 

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.