Fagyok, fánkok, farsang – itt a február, ezért itt van Borbás Marcsi e havi menüterve is! A hónap jellegzetességeihez igazodva hoztunk nektek minden jót: tartalmas levesek, lélekmelengető édességek, kihagyhatatlan fánkok, ráérős télireggeli-javaslatok és egy-egy könnyedebb, gyomorkímélő fogás is.
A hónap receptjavaslatai így alakulnak:
A negyedik hét receptjei pedig ezek lennének:
HÉTFŐ: TEJBEKUSZKUSZ
KEDD: GOMBÁS TÉSZTA
SZERDA: A TÖKÉLETES TYÚKHÚSLEVES
CSÜTÖRTÖK: SÜTŐTÖKÖS LENCSESALÁTA ZELLERFASÍRTTAL
PÉNTEK: SÜLT OLDALAS ZÖLDBABFŐZELÉKKEL
SZOMBAT: KIHAGYHATATLAN GURULÓFÁNK
VASÁRNAP: ALMÁS-MANDULÁS HABCSÓKTORTA
Hozzávalók a hétre:
Zöldség, gyümölcs:
- 0,5 kg vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 0,5 kg gomba
- 1 kg sárgarépa
- 2-3 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 1 paradicsom
- 1 zöld paprika
- 1/2 kisebb fej kelkáposzta
- 20 dkg sütőtök
- 30 dkg zellergumó
- 0,5 kg zöldbab
- 60 dkg hámozott alma
- friss gyömbér
- 1 csokor petrezselyemzöld vagy zellerzöld
- pár szál lestyán
- 20 dkg lencse
- 10 evőkanál kuszkusz
- 1 cs kókuszreszelék
- 10 dkg mandulapehely
- 0,5 l almalé
Húsok:
- 1 db konyhakész tyúk
- 1,5 kg oldalas
- mangalicazsír
Tejtermékek:
- 1 l tej
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl tejszín
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
- 15 dkg trappistasajt
Fűszerek:
- 1 tk majoranna
- frissen reszelt vagy őrölt szerecsendió
- kömény
- fűszerpaprika
- sáfrány (minimális)
- cseresznyepaprika (opcionális)
- só
- bors (fekete- vagy tarkabors)
Alapélelmiszerek:
- 1 dl napraforgóolaj
- mustár
- ecet
- 7 tojás
- zabliszt (minimális)
- 20 dkg búzafinomliszt
- 40 dkg félfogós liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg porcukor
- 5 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- ½ cs élesztő
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs habfixáló
- méz (minimális)
- lekvár
Az előző hét receptjeit ITT találjátok!
Ajánljuk még: