Gasztro

Tejbekuszkusz

Ha már unjátok a tejberizst, itt ez a gyorsabban elkészíthető alternatíva. 

 Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 evőkanál kuszkusz
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • méz ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gyümölcs vagy lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet egy közepes méretű lábosban feltesszük forralni. Közben hozzáadjuk a 10 evőkanál kuszkuszt és a 2 evőkanál kókuszreszeléket. Ha felforrt, hozzáadjuk a mézet és egy zacskó vaníliás cukorral ízesítjük. Az elkészült kuszkuszt kitesszük egy tányérra, és lefedve hagyjuk egy fél órát állni, hogy jól magába szívja a tejet. Egy kanál savanykás lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.