Tejbekuszkusz

Gasztro

Tejbekuszkusz

Ha már unjátok a tejberizst, itt ez a gyorsabban elkészíthető alternatíva. 

 Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 evőkanál kuszkusz
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • méz ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • gyümölcs vagy lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tejet egy közepes méretű lábosban feltesszük forralni. Közben hozzáadjuk a 10 evőkanál kuszkuszt és a 2 evőkanál kókuszreszeléket. Ha felforrt, hozzáadjuk a mézet és egy zacskó vaníliás cukorral ízesítjük. Az elkészült kuszkuszt kitesszük egy tányérra, és lefedve hagyjuk egy fél órát állni, hogy jól magába szívja a tejet. Egy kanál savanykás lekvárral vagy gyümölccsel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.