Hozzávalók (12 db kiflihez)
- 60 dkg finomliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl aludttej vagy joghurt
- 1 ek só
- 2 ek olaj
Elkészítés
A vaj kétharmadát, a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót az olaj kivételével egy nehéz melencébe (kelesztőtál) tesszük, és simára, levegősre dagasztjuk. Ekkor rálocsoljuk az olajat és még addig dolgozunk vele, amíg a tészta az utolsó cseppig befogadja. Ekkor letakarjuk a tálat és félretesszük 45-50 percre. Ha letelt az idő, kiborítjuk a tésztát a gyúródeszkára és három részre osztjuk, amelyeket kis cipóra formázunk. Egyenként korongalakúra nyújtjuk a cipókat, amiket aztán négy cikkre vágunk szét.
Az így kapott háromszögeket először vékonyan megkenjük vajjal, és a széles végétől a csúcsáig szorosra felsodorjuk. A kifliket megfelelő távolságban rárakjuk a kivajazott tepsire, letakarjuk egy konyharuhával, befedjük folpackkal és berakjuk a hűtőszekrénybe. Reggelre pont készen áll majd a sütésre.
Reggel azonnal bekapcsoljuk a sütőt, 200 fokosra állítva. Mire eléri a megfelelő hőmérsékletet, felmelegednek a kiflitészták is. Megspricceljük őket vízzel, és már sülhetnek is. 20-25 perc múlva jöhet a család reggelizni!
Ajánljuk még: