Hozzávalók
- 2 tojás
- só
- 20 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- szódavíz
A sütéshez: olaj
A töltelékhez: levélsaláták kedvünk szerint
Elkészítés
A tojásokat két-három csipetnyi sóval, majd a lisztet és a tejet apránként hozzáadva simára elkeverjük. Kevés szódavízzel hígítjuk, és a masszát egy nem túl kis lyukkal ellátott flakonba töltjük. A kiürült majonézes flakon például tökéletes hozzá, de aki elég bátor, egy kisebb merőkanállal is megpróbálhatja a tészta csorgatását.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Egy kisebb, kiolajozott serpenyőt felforrósítunk és a masszából áttört „csipkemintát” rajzolunk bele, vagyis minden irányban berácsozzuk. Ha a széle kezd aranyszínűvé válni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Tálra csúsztatjuk, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A kész áttört palacsintákat megtöltjük salátalevelekkel és lazán felgöngyöljük. Külön tálkákban többféle mártogatót kínáljunk mellé.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: