Gasztro

Áttört palacsinta salátával töltve

Vidám, zöldséges harapnivaló, amivel elbűvölhetjük a vendégeket! Könnyen elkészíthető, kedvünk szerint variálható a különféle salátákkal.

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • szódavíz

A sütéshez: olaj

A töltelékhez: levélsaláták kedvünk szerint

Elkészítés

A tojásokat két-három csipetnyi sóval, majd a lisztet és a tejet apránként hozzáadva simára elkeverjük. Kevés szódavízzel hígítjuk, és a masszát egy nem túl kis lyukkal ellátott flakonba töltjük. A kiürült majonézes flakon például tökéletes hozzá, de aki elég bátor, egy kisebb merőkanállal is megpróbálhatja a tészta csorgatását.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Egy kisebb, kiolajozott serpenyőt felforrósítunk és a masszából áttört „csipkemintát” rajzolunk bele, vagyis minden irányban berácsozzuk. Ha a széle kezd aranyszínűvé válni, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.

Tálra csúsztatjuk, és ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

A kész áttört palacsintákat megtöltjük salátalevelekkel és lazán felgöngyöljük. Külön tálkákban többféle mártogatót kínáljunk mellé.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho 

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.