A legegyszerűbb, de legjobb fügelekvár

Gasztro

A legegyszerűbb, de legjobb fügelekvár

Ha egész évben zamatos gyümölcsöket ennénk, nincs más dolgunk, mint befőzni őket!

Sok jóféle lekvárt készíthetünk a nyáron, főzhetünk zöld dióból, szilvából (kevergetés nélkül, sütőben), de még paradicsomból is, ha ügyesen választunk!  Ugyanakkor kevés olyan jó lekvár van, mint egy zamatos fügelekvár.

Ehhez is van egy remek receptünk:

Hozzávalók:

  • 1 kg füge
  • 20 dkg cukor
  • 1 alma

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A fügét megmossuk, a szárát levágjuk, a megmaradt gyümölcsrészt pedig kisebb darabokra aprítjuk. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük a pépet.

Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Kiváló pirítóshoz reggelire, de egy-egy süteményhez, kekszhez is csodálatos! 

Ha pedig más módszerekhez folyamodnánk a gyümölcs tartósítása végett, érdemes megfogadni nagyanyáink tanácsait, akik annyi minden jót kihoztak egy-egy kiló friss nyári gyümölcsből!

Fügelekvárt akár lekváros batyuba is tölthetsz. 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.