A zöld paradicsomok új élete: paradicsomlekvár

Gasztro

A zöld paradicsomok új élete: paradicsomlekvár

Tökéletes érett sajtokhoz, de fehér húsokból készült sültekhez is!

Hozzávalók

  • 1 kg éretlen, zöld paradicsom
  • 2 db alma
  • 10 dkg cukor
  • ízlés szerint méz, fahéj, vaníliarúd
  • 1 citrom leve és héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöld, éretlen paradicsomokat apróra vágjuk (ha van türelmünk, akkor az aprítás előtt egy éles késsel vékonyan hámozzuk meg a bogyókat, mert sokat ronthat a lekvárunkon az összetekeredett paradicsomhéj), majd rászórjuk a cukrot, és megvárjuk, hogy engedjen egy kis levet. Beletesszük a fűszereket, a hámozott reszelt almát, citromlevet, és finomra reszelt citromhéjat.

Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a masszát, amíg teljesen szétfőnek a paradicsomdarabok, vagyis lekvár állagú lesz az eredmény. Ez a folyamat kb. 1,5–2 órát vesz igénybe.

Amikor kihűlt a lekvár, csírátlanított üvegekbe töltjük.

Érett sajtokhoz, fehér húsokból készült sültekhez, grillezett sajtokhoz kínáljuk.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!