Hozzávalók
- 1 kg éretlen, zöld paradicsom
- 2 db alma
- 10 dkg cukor
- ízlés szerint méz, fahéj, vaníliarúd
- 1 citrom leve és héja
Elkészítés
A zöld, éretlen paradicsomokat apróra vágjuk (ha van türelmünk, akkor az aprítás előtt egy éles késsel vékonyan hámozzuk meg a bogyókat, mert sokat ronthat a lekvárunkon az összetekeredett paradicsomhéj), majd rászórjuk a cukrot, és megvárjuk, hogy engedjen egy kis levet. Beletesszük a fűszereket, a hámozott reszelt almát, citromlevet, és finomra reszelt citromhéjat.
Alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a masszát, amíg teljesen szétfőnek a paradicsomdarabok, vagyis lekvár állagú lesz az eredmény. Ez a folyamat kb. 1,5–2 órát vesz igénybe.
Amikor kihűlt a lekvár, csírátlanított üvegekbe töltjük.
Érett sajtokhoz, fehér húsokból készült sültekhez, grillezett sajtokhoz kínáljuk.
Ajánljuk még: