5+1 fantasztikus, lélekmelengető őszi süti

Gasztro

5+1 fantasztikus, lélekmelengető őszi süti

Dobjatok össze egy sütit a konyhába, aztán kuckózzatok be az ágyba, és jöhet is egy jó film!

1. AZ IGAZI SZILVÁS LEPÉNY

Borbás Marcsi receptjével a hamisítatlan, nagymama konyhájából ismert ízek köszönnek majd vissza! Ki ne hagyjátok a szilvaszezont, pláne, hogy fantasztikus hazai gyümölcsöt árulnak még a piacokon!

 A szilváslepény receptjét itt találod.

2. CSOKOLÁDÉS PÖFETEG

Ha a gyümölcsöktől elszakadva kicsit töményebb sütik felé vennétek az irányt, ne keressetek tovább, a csokoládés pöfetegben minden megvan, amire egy hideg őszi estén vágyhatunk: melegség, puha tészta és roppanós csokidarabkák!

 A csokis pöfeteg receptjét itt találod.

3. MÁKOS KENYÉRPUDING

Ha nem állnátok sokat a konyhában, de valami nagyon édes, nagyon finom desszertre vágytok, ez lesz a ti receptetek!

 A kenyérpuding receptjét itt találod.

4. ŐSZIBARACKOS BATYU

Ha mégis őszi gyümölcsös sütire vágytok, de kerülnétek a szilvát, akkor jöhet az őszibarack! Ebben a batyuban például!

 A batyu receptjét itt találod.

5. A KLASSZIKUS HABOS ALMÁS PITE

A klasszikusok klasszikusa, ami nélkül nem telhet el az ősz: az almás pite. Borbás Marcsi ezt a habos változatot mutatta meg legutóbb, és senki sem csalódott még benne!

 Borbás Marcsi habos almás pitéjének receptjét itt találod.

+ 1: ALMÁS, GYÖMBÉRES SÜTEMÉNY

Ha rátennétek egy lapáttal, és nem egyszerű almás pitét készítenétek, fűszerezzétek meg egy kis extra gyömbérrel a bulit! Ebben az illatos kevert tortában minden benne van, ami az őszt jelenti!

 A gyömbéres almás receptjét itt találod.

 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.