Gasztro

5 padlizsános recept, amit azonnal el kell készítenünk

Világszerte nagy népszerűségnek örvendő zöldség a padlizsán. Magas tápértéke miatt gyakori szereplője a vega és vegán menüknek, de hús mellé is kiváló kísérő. Mi most a kedvenc padlizsános receptjeinket hoztuk el nektek!

TÖLTÖTT PADLIZSÁN 

A töltelékbevalóknak csak a képzeletünk szabhat határt. 

 

 

Tovább olvasok

A teljes receptet itt találod.

 

OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN SAJTTAL

Glutén nélküli pizzaélmény. Nekem ez volt az érzésem, amikor ezt az előételnek sem utolsó ételt először megkóstoltam. 

 

A teljes receptet itt találod.

GOMBÁS PADLIZSÁNKRÉM

Gondoltátok volna, hogy harmoniába kerülhet egymással az állagra és színre is oly hasonló gomba és padlizsán? Itt az ideje megkóstolni ezt a remek kencét. 

 

A teljes receptet itt találod.

PIKÁNS, LEVENDULÁS PADLIZSÁN

Mindig lehet továbbgondolni az ételeket, és új ízekkel kísérletezni. A padlizsán színéhez passzoló levendula lágy ízélményt ad még egy testesebb fogásnak is. 

 

A teljes receptet itt találod.

RATATOUILLE, A FRANCIA LECSÓ

A lecsót egész évben fogyaszthatóvá teszi ez a kombináció. 

 

A teljes receptet itt találod.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.