5 padlizsános recept, amit azonnal el kell készítenünk

Gasztro

5 padlizsános recept, amit azonnal el kell készítenünk

Világszerte nagy népszerűségnek örvendő zöldség a padlizsán. Magas tápértéke miatt gyakori szereplője a vega és vegán menüknek, de hús mellé is kiváló kísérő. Mi most a kedvenc padlizsános receptjeinket hoztuk el nektek!

TÖLTÖTT PADLIZSÁN 

A töltelékbevalóknak csak a képzeletünk szabhat határt. 

 

 

Tovább olvasok

A teljes receptet itt találod.

 

OLASZ RAKOTT PADLIZSÁN SAJTTAL

Glutén nélküli pizzaélmény. Nekem ez volt az érzésem, amikor ezt az előételnek sem utolsó ételt először megkóstoltam. 

 

A teljes receptet itt találod.

GOMBÁS PADLIZSÁNKRÉM

Gondoltátok volna, hogy harmoniába kerülhet egymással az állagra és színre is oly hasonló gomba és padlizsán? Itt az ideje megkóstolni ezt a remek kencét. 

 

A teljes receptet itt találod.

PIKÁNS, LEVENDULÁS PADLIZSÁN

Mindig lehet továbbgondolni az ételeket, és új ízekkel kísérletezni. A padlizsán színéhez passzoló levendula lágy ízélményt ad még egy testesebb fogásnak is. 

 

A teljes receptet itt találod.

RATATOUILLE, A FRANCIA LECSÓ

A lecsót egész évben fogyaszthatóvá teszi ez a kombináció. 

 

A teljes receptet itt találod.

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.