ZónánTúl

Budapest rejtett kincsei: részletek, amelyek elfelejtett világokról árulkodnak (képgalériával)

Magyarország gyönyörű. Akár a természetes, akár az épített környezetünket fedeznénk fel, számos lehetőség áll előttünk. Kedvcsináló képes cikkünkben tippeket adunk, hová tervezz kirándulásokat a közeljövőben!

Az egy.hu oldalán hétről hétre mutatunk csodálatos Budapesti épületeket, amelyekért megéri emelt fővel róni az utcákat. Szövevényes történeteket rejlő falak, impozáns épületek sorát mutattuk már be az évek alatt, arra biztatva mindenkit, ismerje meg saját utcáit, városát, országát. 

A cikkek nagy tanulsága, hogy egy fal sosem csak egy fal, egy ház sosem csak egy épület. Emberi sorsok, történelmi események láncolata, kultúrtörténeti érdekességek bomlanak ki minden alkalommal, mikor megismerjük egy építészeti remekmű történetét. 

És ez csak öt ház öt története a több ezer közül, amelyekre Budapesten bukkanhatunk!

Egy kis ízelítő ezekről a házakról ebben a képgalériában látható, amelyet a képre kattintva érsz el:

De megéri felnézni ikonikus épületeinkben is, melyekről azt gondoljuk, mindent tudunk már. Mert valóban tudod, hogy fest az Országház, a Széchenyi fürdő vagy a pesti Vigadó plafonja?

A képre kattintva galériánkban végigböngészheted: 

 

S ha nem akarunk elveszni a részletekben, olykor elég csak madártávlatból tekinteni Budapestre, s győzni befogadni az elénk táruló látványt. Hogy mire gondolunk? 

Például ilyesmi csodákra: 

(a képre kattintva itt is egy galéria érhető el!)

A cikk megjelenését a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X