SZPSZ

Társkeresés online: 15 típus, ami elől jobb, ha menekülsz

Online társkeresésben tapasztalt ismerősök segítségével összeállítottunk egy listát a társkereső férfiak néhány típusáról. Ha te már megtaláltad a magad párját, és szíved választottja nem tartozik a most következő egyik kategóriába se, akkor is lehet, hogy ismerős lesz egy-egy figura.

Persze vannak jó fogások az online társkeresőkön, de az alábbi típusok (is) masszívan jelen vannak az online társkereső felületeken és okoznak szívfájdalmat, rossz pillanatokat azoknak, akik komoly társra vágynak. Vagy ha idáig nem is jutunk velük, mindenképp rontják saját nemük jó hírét, miközben azért néha viccesek is tudnak lenni a maguk esetlen módján... és azt is fontos leszögezni, hogy hasonló lista a társkeresőn jelen lévő hölgyekről is összeállítható, hasonló nézőpontból is. De mivel én ilyet látok, erről tudok mesélni – ti küldjétek el nekünk a többit!

A bókkirály

Igazán kedvelhető fazon, hiszen számolatlanul szórja bókjait. Sajnos nemcsak neked, hanem a társkeresőn jelenlévő összes nőnek tizenhat és nyolcvan között. Azért jólesik a dicséret akkor is, ha ennél tovább nem fejlődik a kapcsolat. És jólesik egészen addig a pontig, amíg ki nem derül, hogy az azonos társkeresőn jelen lévő barátnődnek szóról szóra ugyanazokat a bókokat szórja, mint neked. Igazi Copy paste mester. Ha ezzel szembesíted, a továbbiakban sértődötten ignorál.

A bókra vadászó

Csak azért ír rád, hogy magára vonja a figyelmed. Nem érdekled igazán, nem érdeklődik felőled, nincsenek kérdései hozzád, de gyakran tesz fel zavarba ejtő kérdéseket önmagára, különösen a külsejére vonatkozóan: „Szerinted elég izmos a karom? Szerinted jobban állna, ha a másik oldalra fésülném a hajam? Szerinted le kéne adnom egy-két kilót?”

A jelenés

Megbök a semmiből. Feltesz néhány kérdést. Válaszolsz kedvesen, bizalommal. Többé sose látod.

Az elérhetetlen

Valójában nem keres társat, csak úgy tesz, mintha keresne. Néha felóvakodik a felületre, ő maga kezdeményez olykor-olykor, de a válaszokat figyelmen kívül hagyja. Esetleg több heti-havi fáziskéséssel válaszolja meg a leveleket. Ő az, akit sose érsz el akkor, amikor neked lenne jó.

Az időzsaru

Nincs ideje ezzel a hülyeséggel foglalkozni, csak azért regisztrált, mert a haverja (vagy az anyja barátnője) felvezényelte ide. Van annál jobb dolga is, mint társkereséssel tölteni a drága idejét. Ha ráírsz, zavarod. Ha mégis válaszol, határozottan és igen gyorsan a tudtodra adja, hogy éppen időrablást követsz el ellene. A jelszava: „mondd gyorsan, amit akarsz, sietek.” Természetesen az ő dolga, feladatai, időbeosztása mindig fontosabb a tiédnél.

Majd jelentkezem

Tudhatod: nem fog. Aki azt írja, hogy majd jelentkezem, az a legritkább esetben jelentkezik újra.

A feledékeny

Elfelejti még azt is, hogy mikor, kinek és mit írt. Azt is, mit ígért. Gyakran keveri össze az azonos vagy hasonló nevű jelölteket. Ha ilyen férfit sodor eléd a társkereső, nem árt, ha jó adag humorérzékkel bírsz. Igazán vicces szitukba futhatsz bele. Például: „Te most melyik Bea vagy? A pesti vagy a győri?” Néha azt is elfelejti, hogy azt, akit frissen jelölt és kedvelt, fél évvel ezelőtt már csőbe húzta egyszer.

A duplikált kiadás

Bizony, bizony, két példányban is vadászik, de lehet, hogy még több alteregója kering a társkeresőn. Nincsenek komoly szándékai, tök mindegy, melyik személyiségébe botlottál bele. Egykutya, vele nem lesz igazi párkapcsolat.

Csak szexre kellesz

Jobb, ha az elején elhiszed neki, hogy ez a célja és nem dédelgetsz ideákat magadban. Neki tényleg csak szex miatt kellenél. Hús-hús. Ne szívd mellre, ő legalább őszinte.

Az álruhás

Nem tár fel semmit magáról, óvatosan őrzi titkait. Ha kérdéseket teszel fel, gyanút fog, ármányt sejt:

biztos a pénze miatt hajtasz rá, bár azt se tudod, mivel foglalkozik.

Folyton ködösít, homályos utalásokkal takarózik. Ha ki akarod ugrasztani a nyulat a bokorból, akkor megriad és úgy elszelel, nyomot sem hagy maga után. Jellemzően a keresőről is törli magát, hogy tényleg eltűnjön. 

Ugye köztünk marad?

Általában nős. Három gyerek. De jól tartja magát, a társkeresőre vadászni jár, bár ezt nem fedi fel azonnal. Amikor már jól beleéled magad egy lehetséges kapcsolatba, na akkor jön a hidegzuhany. „Igen, találkozzunk, de ugye köztünk marad”. Ha bírod az inkognitóval járó, megalázó helyzeteket, akkor viszont a te embered. Hiszen jól tartja magát.

A viharvert

Nincs már semmije, de azt reméli, neked van.

Beköltözhetne hozzád? Igen, simán felteszi a kérdést két hét ismerkedős levelezés után.

Az áldozat

Vele aztán jól elbánt az élet, megmentenéd?

Az exet ócsárló

Eleinte megszánod. Szegény. Aztán sok lesz a másik nő minősítgetése, bántása, leértékelése. Mert mindenről, de tényleg mindenről az a másik tehet. Az a céda. Folyton csak róla beszél. Surranj ki halkan de gyorsan a „kapcsolatból”. Eleinte észre se veszi majd. Aztán rólad beszél másnak. Hogy cserbenhagytad….

Pixelpasi

Ő az, aki csak és kizárólag online létezik, online érintkezik (nem a Covid a hibás), soha nem fogod valós hús-vér jelenlétét megtapasztalni. Minden személyes találkozás hiú remény. Ha túl erősen feszíted a húrt, eltűnik a mátrixban. Volt, nincs.

Nyitókép: Austin Distel / Unsplash  

Ajánljuk még:

Láthatatlan anya: a családi élet szervezése is egyfajta munka, de senki nem veszi észre

Felkészíteni a gyerekeket, hogy a szünet után visszaálljanak a megszokott ritmusra. Fejben tartani, hogy az orvosi szűrővizsgálatokra időpontot kell foglalni. Fejben tartani a távolabbi családtagok szülinapját és gondolkodni az ajándékokon, majd meg is vásárolni. Befizetni a számlákat, bejelenteni a mérőóra-állásokat. Kitalálni mi legyen a vacsora, ami mindenkinek megfelel és még egészséges is. Önmagukban apróságnak tűnő feladatok, ha viszont egy ember vállát nyomja mindez, már kifejezetten megterhelővé válik.  

 

Már követem az oldalt

X