SZPSZ

Romantikus (ingyen)program-ajánlónk a hosszú hétvégére

Nem kell nagy dolgokra és drága programokra gondolni, ha kettesben akartok tölteni egy (hosszú) hétvégét a párotokkal. Kis fantáziával szuper randit varázsolhattok magatoknak a saját otthonotokban is. 

Álomszerűnek tűnik, de végülis megtörténhet, hogy úgy alakul, szabaddá válik a hétvége nemcsak számotokra, hanem a párotok számára is. Mivel most csak ábrándozunk, képzeljétek el azt is, hogy nincsenek otthon a gyerekek sem. Kirándulnak, kollégisták, máshol alszanak, a lényeg, hogy bekövetkezik egy abszolút lehetetlennek tűnő csoda: a szabad hétvége. Mihez kezdenétek vele? Nem, a nagytakarítás nem jó válasz, inkább romantikázzatok egy kicsit! 

A boldog párkapcsolat egyik legfontosabb tényezője (állítólag), hogy

ne felejtsetek el randevúzni! Kettesben, mint régen, amikor egymásba szerettetek…

Ha ahhoz van kedvetek, elutazhattok a kedvenc helyetekre, abba az eldugott kis hotelbe, ahová először kirándultatok, ahol először vallottatok egymásnak szerelmet, vagy ahol a párotok az ujjatokra húzta az eljegyzési gyűrűt. De talán már nincs idő a szervezésre, az utazás is hosszú lenne, különben is, mikor induljatok, van-e szabad szoba – kinek van ehhez kedve? Viszont dönthettek úgy is, hogy otthon maradtok. Kettesben a négy fal között, a kulcsra zárt ajtók mögött. Persze ez is kíván némi szervezést, de lényegesen egyszerűbb és kevesebb stresszel jár, nem beszélve arról, hogy az időjárás miatt sem kell aggódnotok és olcsóbban megúszhatjátok még akkor is, ha előbb be kell vásárolnotok.

Reggelizzetek az ágyban, keljetek délben, kávézzatok a teraszon, olvassatok a kanapén. Legyenek közösek a programok, szóljon csak rólatok ez a néhány nap, egy kis romantikával fűszerezve. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat, de ne gondoljátok túl a dolgokat. Egy szép szalvéta a croissant-hoz vagy egy kedves üzenet a tejeskávé mellé olykor többet ér, mint a nagy vallomások. És ha egy mód van rá, kapcsoljátok ki a telefonokat!

Vagy tervezhetitek mondjuk tematikusra a hétvégét.

Az első nap utazzatok el Olaszországba: hallgassatok olasz zenéket, készítsétek el együtt a kedvenc olasz tésztátokat, igyatok olasz bort, nézzetek olasz filmeket.

A második nap lehet francia, vagy átugorhattok képzeletben az egyik görög szigetre, aztán irány Spanyolország, az USA, Oroszország, Japán vagy Marokkó. Tegyetek a fejetekre egy barett sapkát, vagy bújjatok kimonóba. Táncoljatok a gyertya fényénél egy francia sanzonra összesimulva, szerelmesen. Adjátok át magatokat a képzeleteteknek, ne féljetek átélni, beszélgessetek, nevessetek sokat!

Ha egy kis wellnesre vágynátok, irány a fürdőszoba! Gyújtsatok gyertyát, vegyetek elő egy füstölőt, kapcsoljatok zenét, és merüljetek el a habokban. Közben igyatok egy pohár pezsgőt, masszírozzátok meg egymást vagy például mondjátok el a másiknak, miért szerettetek bele, mit szerettek benne, miért tartotok ki mellette jóban, rosszban – túlzónak tűnhet, meg csöpögősnek is, de higgyétek el, kell az ilyen. Ha a jövő heti bevásárlólistán pörögtök vagy fejben gyereket neveltek, nem biztos, hogy olyan könnyen kilazulnak a megfeszült vállizmok, amiknek épp most kellene kiélvezni a tehermentességet...

Fura vagy sem: élvezzétek a nyugalmat, hogy semmi más dolgotok nincs, hogy senki nem zavarhat meg benneteket!

Aztán toljátok félre a bútorokat és üljetek a szőnyegre, vagy terítsetek le egy plédet, ha úgy kényelmesebb. És társasjátékozzatok! Ott vannak például a nagy klasszikusok, a Twister, a Monopoly, a Scrabble, a Cluedo, a Jenga. Vagy keressétek meg a kártyapaklit és römizzetek, kanasztázzatok, pókerezzetek. Gyerekes lesz, picit röhejes is, de éppen ez a jó – a szokatlan terep majd kiszakít a hétköznapokból, és teret ad, hogy megmutasd egy másik oldaladat a párodnak! Adjatok esélyt egymásnak, hogy újat mutassatok, vagy csak felfedezzétek a másikban azt, amiért már régen is odavoltatok.

Ha szeretnétek, hogy nyoma maradjon (és ne csak az emlékeitekben, mert az biztos, hogy emlékezni fogtok erre a hétvégére), készíthettek néhány fotót is magatoknak. Mintha tényleg Velencében, Barcelonában vagy New Yorkban kirándulnátok. Ha majd néhány hónap múlva előkerülnek a képek, tudjátok egymásnak mondani, hogy „Emlékszel arra a hétvégére…?”

Ajánljuk még:

CITROM-, MENTOL- ÉS DOHÁNYÍZŰ CSÓKOK – EGY(NÉHÁNY) GICCSBEHAJLÓ TÖRTÉNETE MINDENKINEK VAN. A TIÉD MILYEN?
TÉNYLEG AKKORA PROBLÉMA EGY PÁRKAPCSOLATBAN A KORKÜLÖNBSÉG? LE AZ ELŐÍTÉLETEKKEL!
VAJON MI A SIKERES HÁZASSÁG TITKA?

 

 

Már követem az oldalt

X