SZPSZ

Aki zászlajára tűzi, hogy csak komoly kapcsolatba hajlandó belemenni, lehet, hogy nagyon rosszul jár majd!

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy az egyedülállók nincsenek könnyű helyzetben ebben az ingerszegény időszakban. Vajon miért akarják közülük olyan sokan mégis szabotálni az ismerkedést?

Persze, nem könnyű az élet mostanában azoknak sem, akik éppen együtt élnek valakivel, de az ő problémáikkal már foglalkoztunk. Mindenesetre arra, hogy személyesen ismerjünk meg valakit, most viszonylag kevés az esély, marad tehát az internet és azoknak az applikációknak a növekvő száma (nemrég ugye a Facebook is újított egy randiappal), amik segíthetik az ismerkedést két, a lakása magányában üldögélő ember között.

Természetesen senkit nem buzdítanék most arra, hogy úgy találkozgasson idegenekkel, ahogy „békeidőben” tenné (azaz akár heti három randit is leszervezzen), de teljesen megértem, ha valaki nem akar egyedül aszalódni a négy fal között és egy borzasztóan jól sikerült online beszélgetés után személyesen is találkozna valakivel. Végülis egy munka utáni sétával kombinált beszélgetést még biztonságos körülmények között is össze lehet hozni, és ha így alakul ki egy kalandnál komolyabb szerelmi szál, akkor még csak felelőtlenebbek sem voltunk azoknál, akik egy állandó partnerrel élnek együtt vagy találkozgatnak.

Ez az időszak tehát talán jobban kedvez azoknak, akik inkább komolyabb emberi kapcsolatokat, nem pedig csak futó kalandokat keresnek. De ez nem jelenti azt, hogy akár most, akár egy vírusmentes világban

értelme lenne úgy bemutatkozni egy ismerkedős felületen (vagy akár élőben), hogy „ha nem komoly kapcsolatot keresel, akkor inkább ne húzzuk egymás idejét”.

Személy szerint én ennél a valamiért hatalmas népszerűségnek örvendő hozzáállásnál nem tudok idegesítőbbet elképzelni. Több okból sem. Egyrészt talán ez a legrövidebb út ahhoz, hogy valaki bebizonyítsa magáról, mennyire keserű/kiábrándult/türelmetlen ember. Akitől valószínűleg akkor sem várhatnánk mást, mint vizsgáztatást, ha történetesen tényleg más sem hiányzik az életünkből, mint egy komoly kapcsolat.

Másrészt, egy emberi kapcsolat általában nem azért lesz komoly, mert valaki komolyan akarja venni, hanem azért, mert két ember nagyon megkedveli egymást. Gondolj csak bele: nem hangzik hülyén, hogy „szeretnék új embereket megismerni, de csak komolyabb barátságokat keresek, aki nem ilyen beállítódású, azzal ne húzzuk egymás idejét”? Még ha ebben az esetben is lehet létjogosultsága kifejezni, hogy valaki egy ivócimboránál többet akar, ez a mondat akkor sem hangzik túl jól. Egyszerre erőszakosnak és egy olyan embernek lehet tűnni tőle, aki nem érti, hogy két ember között hogyan alakul ki a vonzalom.

Természetesen a fentiek igazak azokra a férfiakra és nőkre is, akik „nem levelezőpartnert keresnek”, mert „a személyes találkozásban hisznek” és azokra, akik szabályos listát készítenek arról, hogy milyennek képzelik el az ideális randipartnert.

Legyen magas. Legyen kocsija (?!). Ne szeresse a(z) XY-t, de a Z-t mindenképp.

Egyébként nem a sértettség beszél belőlem, az ilyen embereket én mindig simán elkerültem, akárhányhoz is volt szerencsém bármilyen online felületen. Inkább csak tanácsként mondanám nekik: hidd el, nem akkor fogod bevonzani azokat az embereket, akiket szeretnél, amikor már előre lecseszed őket azért, amilyenek, vagy ahogyan viselkednek. Inkább mondd el és mutasd meg, te ki vagy, és fogadd el azt is, ha valaki csak egy rövid beszélgetés erejéig lenne benne az életedben. Hidd el, hogy csak azt az embert lehet komolyan venni, aki nem veszi saját magát túl komolyan!

Nyitókép: Tibor Pápai

Ajánljuk még:

AMIKOR MINDIG TE KÉRDEZED MEG, MIKOR LESZ A KÖVETKEZŐ RANDI... MENEKÜLJ!

„MEGJELENT, ÍGÉRGETETT, AZTÁN ÚJRA ELTŰNT HETEKRE. ÉS ÍGY VOLT JÓ NEKÜNK”

SZÉTKÖLTÖZNI, DE NEM SZAKÍTANI: EZT TANÍTHATJA TÖBB HÓNAPNYI ÉNIDŐ

 

Már követem az oldalt

X