SZPSZ

7 kreatív tipp: így randizz a koronavírus idején!

Nap mint nap azt halljuk, hogy maradjunk otthon, és csak a legszükségesebb feladatok ellátásához lépjünk ki a négy fal közül. Akinek van párja vagy családja, az szerencsés helyzetben van, hiszen együtt lehet a szeretteivel, na de mi a helyzet az egyedülállóakkal? Ők hogyan ismerkedjenek és randizzanak most, a karantén idején?

Aki eddig is kereste a nagy Ő-t, az most joggal érezheti úgy, hogy kibabrált vele az élet. A járvány miatt egy darabig lőttek a csillagos égbolt alatt való romantikus sétáknak, az első vacsorára való készülődéseknek és úgy általában minden olyan tevékenységnek, ami izgalmassá teszi a másikkal való ismerkedés kezdeti időszakát. Ám ha épp szinglik vagyunk se dőljünk a kardunkba. A társadalmi távolság betartása ugyanis nem azt jelenti, hogy a társkereséstől is tartózkodnunk kellene.

A kapcsolatok nagy része ma már eleve online kezdődik, és a technika vívmányainak köszönhetően kreatív módon fel lehet dobni addig is a randizást, ameddig nem kerül sor a személyes találkozóra. Sőt, a hosszabb ideig tartó ismerkedés egyáltalán nem haszontalan és elvetendő dolog, hiszen a „kémia” helyett inkább a másik személyisége kerül előtérbe, és ez mélyebb kapcsolódást eredményezhet. Meg ahogy már Szécsi Pál is megénekelte:

“A távollét olyan, mint a szél. A kis tüzeket kioltja, a nagyokat fellobbantja.”

Úgyhogy Internetre fel, induljon a romantikus karanténrandi, amihez az alábbi 7 tippet hoztam.

1) Meséld el, mit látsz séta közben

Ha már a kéz a kézben andalgás nem opció, hívd fel telefonon a randipartneredet. Meséld el neki, ha épp valami érdekeset látsz az egészségügyi sétád során, tedd részesévé az élménynek őt is. Fontos, hogy a telefont rakd zsebre, és egy fülhallgatón keresztül beszélj vele, hiszen így nem vonja el a kijelző a figyelmedet, és teljesen a másikra tudsz koncentrálni.

 
Forrás: Unsplash

2) Nézzetek meg együtt egy filmet

Sok első randi színhelye a mozi, ugyanis a film egy utána következő beszélgetéshez jó alapot szolgáltat. Erről a lehetőségről akkor sem kell lemondani, ha két különböző szobában ülünk, távol egymástól. A Netflix Party, a Metastream és a Scener bővítményekkel online is megnézhetünk filmet másokkal, amikről utána ugyanúgy lehet csevegni, mintha épp a moziteremből léptünk volna ki.

3) Készíts a másiknak valami apróságot

A rendelkezésre álló eszközeiddel készíts a másiknak valami különleges meglepetést. Ez lehet egy rajz, karkötő, könyvjelző, lakásdísz, vagy bármi apróság, a lényeg, hogy a másikat is kérd meg ugyanerre. Amikor később személyesen is találkoztok, adjátok oda a másiknak a saját készítésű ajándékot.

Ezzel emléket állíthatsz egy nehéz időszaknak, de akár a közös jövőnek is.

4) Igyatok meg együtt valamit

Kérdezd meg a randipartneredtől a kedvenc italát, és készítsd el neki. Majd üljetek le videóbeszélgetni egy pohár kávé, bor, tea vagy koktél kíséretében, és meséljetek arról, kinek milyen volt a napja. Nem kell ennek a csevegésnek órákig tartania, a lényeg a figyelmességen van, illetve az egymáshoz való kapcsolódáson.

 
Forrás: Unsplash
 

5) Iratkozzatok be együtt egy online kurzusra

A karantén ideje alatt lehetőségünk van arra, hogy új elfoglaltságot találjunk ki magunknak, és ebbe akár a randipartnerünket is bevonhatjuk. Találjatok egy olyan területet, ami mindkettőtöket érdekli (pl.: nyelvtanulás, zenélés, videóvágás stb..), és kezdjetek el együtt tanulni valamit, amiről utána jókat is lehet beszélgetni.

6. Főzzetek vacsorát ugyanazon recept alapján

Válasszatok ki együtt egy receptet a kedvenc webhelyetekről, és próbáljátok meg elkészíteni egyszerre egy videóbeszélgetés alatt. A receptet érdemes egy másik eszköz képernyőjén nyomon követni, hogy közben lássátok egymást. A közös főzés majdnem olyan, mintha együtt vacsoráznátok, ráadásul segít erősíteni a kettőtök közötti intimitás érzését is.

7. Játsszatok online társasjátékot

Csak azért, mert külön lakásba ragadtatok, ki lehet próbálni, milyen együtt lejátszani egy Activity-partyt, vagy akár online bekapcsolódni egy videójátékba. A fizikai távolság ugyan némi kreativitást igényel, azonban a játék adta vicces helyzetek alkalmasak a feszültség oldására, meg arra is, hogy a másikat jobban megismerd.

További cikkek a témában:

7 DOLOG, AMIT A KARANTÉNNAK KÖSZÖNHETÜNK

KELL NEKÜNK AZ INGYEN PORNÓ? SZEXUALITÁS KARANTÉN IDEJÉN ÉS AZON TÚL

KARANTÉN-SZERELEM: MILYEN HATÁSSAL VAN AZ ÖSSZEZÁRTSÁG A PÁRKAPCSOLATUNKRA?

 

Már követem az oldalt

X