Zero waste holmik, amiket magadnak is elkészíthetsz otthon

A hulladékmentes életmódban többek között az a jó, hogy a vásárlás nem kötelező, épp ellenkezőleg: minél több újrahasználható vagy lebomló eszközt készítesz el magadnak saját kezűleg, annál közelebb vagy a zero waste életmódhoz.

3 + 1 dolog, ami hamarabb elfogyhat a Földön, mint a gáz

Az iskolás éveimben azzal riogatott a földrajztankönyv, hogy 20-30 éven belül elfogy a gáz a Földön – nos, a jelek szerint ez nem fog bekövetkezni, ettől függetlenül bizonyos dolgokból mégis többet használunk fel, mint szabadna.

Az egy kádban fürdéstől a szürkevízgyűjtésig: így spórolhatsz a vízen

Egykor természetes dolog volt odafigyelni a vízfogyasztásra, bár nem környezetvédelmi okokból, hanem egyszerűen azért, mert száz-százötven évvel ezelőttig viszonylag kevés házban került bevezetésre a folyóvíz és az angol WC, a kútról pedig igencsak macerás lett volna havonta tíz köbméter vizet behordania egy családnak. Szerencsére a modernizáció sem ölte ki teljesen a vízspórolási lehetőségeket, csak kicsit átformálta. Mutatjuk, hogyan!

Te ura vagy a szemetednek? Mennyire vagy zerowaster? Kvízezz, és kiderül!
A hulladékmentes életmód egyre többeket vonz a világon. Amikor elhatározza az ember, hogy tudatosabban fog élni, csökkent a szeméttermelésén, és keresi a zöld megoldásokat, eleinte olyan, mint egy nagy kaland az ismeretlenbe: folyamatosan új fogalmak, megdöbbentő tények és hasznos tudnivalók jönnek szembe velünk. Te hol jársz ezen az úton?
5 tipp a fenntartható tavaszért

A március közepén beköszöntő langymelegben biztos nem csak én várom tűkön ülve, hogy végre ki lehessen tárni az ablakokat és belevetni magunkat a szokásos tavaszi munkálatokba. Adok öt tippet, hogy tedd kicsit zöldebbé idén a tavaszi zsongást!