7 spórolós tipp a fenntartható otthonhoz
Nem szeretem, amikor a környezettudatosságot úri huncutságnak titulálják, mert az évek során pont az ellenkezőjét tapasztaltam: a zöld(ebb) háztartás egyben takarékosabb háztartás is.
Mire van szükséged igazából a csomagolásmentes bevásárláshoz?
Az első piaci túráimom árgus szemekkel lestem, ki vásárol még rajtam kívül textilszatyrokba a műanyag zacskó helyett, és csalódottan állapítottam meg, hogy senki, a többség még egy fej lilakáposztának is külön nejlont szakított. Mostanában azért látok némi változást, mintha megsokasodtak volna a hozzám hasonló hétköznapi ökoharcosok.
„Gyökértelenül nem lehet leélni az életet” – Homevágyam külföldről haza
A gyermekkori otthont elhagyni az összes édes és keserű emlékével az élet velejárója, de otthagyni egy egész országot, az ismerős macskaköves utcákat, a csontjainkba íródott magyar beszédet, az ezeréves barátokat, a hazai föld illatát és a néha-néha idegölő, mégis olyan biztonságos közeget – az tényleg szívszorító tud lenni. Kipróbáltam, elmentem, aztán visszajöttem.
A minimalista határidőnaplók ezer előnye – A saját BuJo titka
Sosem voltam határidőnaplós típus, míg egy nap azon nem kaptam magam, hogy az elintéznivalók a fejemre nőttek, és úton-útfélen elfelejtettem valami fontosat. Úgy gondoltam, a felnőtt élet ezzel (is) jár, de azért illene valami megoldást találnom a dologra – és minő véletlen, pont ekkor jött szembe velem a BuJo ötlete.