Megunt textilek: 5 tipp, mit kezdj velük

Nem tudom, más hogy van vele, én bizony nem őrizgetem évekig azokat a ruhadarabokat vagy háztartási textileket, amelyek a „megunt” kategóriába tartoznak. Sok textil is tönkremegy egy háztartásban, és sajnálnék kidobni egy egész paplanhuzatot, mert egy része már elszakadt. De mit lehet kezdeni régi abroszokkal, függönyökkel és kötött pulcsikkal, ha újra szeretnénk őket hasznosítani?

Krétafestéstől a kárpitozásig – így lehelj új életet a bútoraidba!

Van, aki környezetvédelmi megfontolásból, más kreativitásból kezd bele a bútorok felújításába, de idén biztosan lesznek olyanok is, akik az elszabadult árak miatt döntenek úgy, hogy új komód vagy fotel vásárlása helyett inkább tatarozzák a régit – vagy szükség esetén beszereznek egy használt darabot. Nézzük, mivel ügyeskedhetünk!

Öt zöld szokás 2023-ra

A fogyókúra és a cigaretta letétele szép fogadalom, de idén legyünk kicsit kreatívabbak: 2023-ban magunk mellett tegyünk jót a bolygóval is.

Szárítógép – energiazabáló kacat vagy praktikus holmi?

A szárítógépeket az elmúlt években sok vád érte; ezek szerint csak egy újabb felesleges háztartási eszköz, amivel lusta háziasszonyok pazarolják az áramot. Az energiaválság óta ismét megkérdőjeleződött a szerepe – pedig van, amikor a szárítógép nélkül nem is lehet élni.

Szomorú csere: négy növény, ami bírja az új klímánkat, és négy, ami nem

A 120 éve nem látott mértékű aszály és forróság még a strapabíró növényekbe is belerúgott ezen a nyáron, de ettől függetlenül is régóta tisztában vagyunk vele: a klímaváltozás szép lassan átalakítja hazánk zöldfelületét. Természetkedvelőként rosszul esik leírni, de bizonyos növényektől sajnos búcsút kell vennünk lassan itthon. Mi az, ami viszont szépen fejlődik most nálunk?

Mi vagyunk az ősanyák: tényleg nem adunk nasit és nincs TV?

A jurtában önellátós hipszter-anyukaság körülbelül olyan távol áll tőlem, mint a panelba zárt, YouTube-on nevelő anyukaság, de azért nekem is sikerült elkövetnem az „ősanyaság” állítólagos vétkeit. A játszótéri anyakategóriákról.

Már követem az oldalt

X