Mosószappan, konyhakert, húsevés csak hétvégén: így követjük mi ükanyánk környezettudatos szokásait

Nem áltatom magam, az eldobható műanyagok és a puhára érlelt avokádók kora előtt felmenőink nyilván nem azért éltek zöldebben, mert ezt választották, hanem mert nem volt más lehetőségük. Ettől függetlenül, sok dologban példát vehetünk a pazarlásmentes hétköznapjaikról, hiszen mi, velük szemben, dönthetünk. Felmértem az ismerőseim új szokásait, hogy kinek mi vált be üknagyanyáink módszereiből.

Az „egyszerűbb gyermekkor” vajon rossz gyermekkor?

Az elmúlt 50-100 évben elterjedt az a nézet, miszerint a jó szülő minél több dolgot igyekszik megadni a gyermekének: több tárgyat, élményt és szabadságot. Szép elképzelés, de mára talán átestünk a ló túloldalára.

Megunt textilek: 5 tipp, mit kezdj velük

Nem tudom, más hogy van vele, én bizony nem őrizgetem évekig azokat a ruhadarabokat vagy háztartási textileket, amelyek a „megunt” kategóriába tartoznak. Sok textil is tönkremegy egy háztartásban, és sajnálnék kidobni egy egész paplanhuzatot, mert egy része már elszakadt. De mit lehet kezdeni régi abroszokkal, függönyökkel és kötött pulcsikkal, ha újra szeretnénk őket hasznosítani?

Krétafestéstől a kárpitozásig – így lehelj új életet a bútoraidba!

Van, aki környezetvédelmi megfontolásból, más kreativitásból kezd bele a bútorok felújításába, de idén biztosan lesznek olyanok is, akik az elszabadult árak miatt döntenek úgy, hogy új komód vagy fotel vásárlása helyett inkább tatarozzák a régit – vagy szükség esetén beszereznek egy használt darabot. Nézzük, mivel ügyeskedhetünk!

Öt zöld szokás 2023-ra

A fogyókúra és a cigaretta letétele szép fogadalom, de idén legyünk kicsit kreatívabbak: 2023-ban magunk mellett tegyünk jót a bolygóval is.