Így használd a nőiesség és a szépség virágát teaként, hajra és bőrre!

Szép

Így használd a nőiesség és a szépség virágát teaként, hajra és bőrre!

A tavaszi időszak egyik leggyönyörűbb hónapja a május, amikor pompázatos virágáradatot láthat az ember, amerre csak jár. Ilyenkor borul virágba például a rózsa és a hibiszkusz is, amiket a szépségápolásban is bevethetünk!

A hibiszkusz (másik nevén mályvacserje vagy kínai rózsa) Kínában, Indiában, sőt még a Kanári-szigeteken is őshonos növény. Szent virágnak számít, a nőiesség és a szépség virága is egyben.

Azon kívül, hogy az egyik legszebb dísze otthonunknak, megszárított szirmaiból tea készülhet, valamint – nem meglepő módon – a természetes szépségápolásban is hasznosítják. 

Kisebb cserjére nő meg, ahhoz képest nagyméretű virágai pedig a leggyakrabban pirosban pompáznak. Fénykedvelő növény, sötét helyen szinte képtelen a virágzásra.

 

Fotó: Pixabay / Hartono Subagio

Állítólag már az egyiptomi fáraók is „varázserőt” tulajdonítottak ennek a növénynek. Kínában pedig a hírnév és a jólét szimbólumaként tartották (és tartják) számon.

Európába elsőként egy párizsi füvészkertbe érkezett meg a csodaszép növény, aztán innen indult tovább hódító útjára.

A virág szirmaiból elkészített tea piros színű, kellemesen savanykás ízű és remek hatással van az emésztésre. Erősíti az immunrendszert, hiszen C-vitaminban gazdag, és segít megküzdeni a megfázásos tünetekkel. Görcsoldó hatású, akár menstruációs fájdalmaknál vagy éppen az asztma tüneteinek kezelésében is hatékony.

Fotó: Unsplash / Nicole King

Ha hibiszkuszteát szeretnénk főzni, akkor érdemes egy nagyobb adag főzetet készíteni, és a főzetet aztán nem csak teaként fogyaszthatjuk, sok mindenre jól jöhet még! 

Körülbelül 1 evőkanálnyi szárított hibiszkuszvirágot adjunk 1 liternyi forró (de nem forrásban lévő) vízhez, és áztassuk 15 percig, ezalatt az ital vörös színűre változik.

Ízlés szerint édesíthetjük mézzel vagy más természetes édesítőszerrel, napi 2-3 csészényi ital elfogyasztása az optimális.

Fotó: Unsplash / Skye Sagisi

Tartósan arclemosóként használva látványosan megszépíti a bőrt. Gyulladáscsökkentő és savassága miatt összehúzó hatású, tehát nagyszerűen kezeli a tág pórusokat és a gyulladt bőrfelületet. Ennélfogva égési sérülésekre, leégésre és sebekre is alkalmazható. Mélyebb bőrkezelések után is áldásos, akár arctonikként is használható. Végeredményben rugalmasabbá, szebb tónusúvá és egészségesebb kinézetűvé varázsolja a bőrt.

A fenti arányok alapján elkészített, hajmosás után alkalmazott hibiszkuszos hajöblítés vagy hajszeszes kezelés serkenti a haj növekedését, mérsékli a hajhullást, és csillogóbb, egészségesebb hajtömeggel ajándékozza meg a használóját.

Fotó: Unsplash / Gabriel Griego

Bátran alkalmazzuk hát ezt a gyönyörű virágot, hogy szépségét és jótékony hatását átruházhassa ránk is!