Sajtos, szezámos ropogós
Olvasási idő: 2 perc

Sajtos, szezámos ropogós

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

34 dkg Magyar Trappista Sajt

14 dkg finomliszt

1,5 tk só

½ kk. fűszerpaprika

7 dkg hideg Magyar Vaj

3 dkg fehér szezámmag

1 db tojás a kenéshez

 

Elkészítés:

A lisztet a hideg vajjal eldörzsöljük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót és a fűszerpaprikát. Jól összedolgozzuk, de figyelünk, hogy a vaj ne olvadjon meg. Ha nem állna össze, kb. 2 evőkanál jéghideg vizet csorgatunk hozzá, úgy gyúrjuk tovább. Végül becsomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk.

Ezután a tésztát lisztezett a munkafelületre tesszük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges formákra szaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Megkenjük mindegyik keksz felületét felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg kissé pirulni nem kezdenek.

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni őket – ahogy hűlnek, még ropogósabbá válnak.

A kihűlt kekszeket légmentesen zárható dobozba tesszük, így napokig megőrzik a ropogós állagukat.

 A recept megjelenését az Alföldi tej támogatta

Kapcsolódó tartalom
Halfasírt krumplifőzelékkel
| 2025. december 04

Halfasírt krumplifőzelékkel

Borbás Marcsi receptje