
Hozzávalók:
34 dkg Magyar Trappista Sajt
14 dkg finomliszt
1,5 tk só
½ kk. fűszerpaprika
7 dkg hideg Magyar Vaj
3 dkg fehér szezámmag
1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet a hideg vajjal eldörzsöljük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót és a fűszerpaprikát. Jól összedolgozzuk, de figyelünk, hogy a vaj ne olvadjon meg. Ha nem állna össze, kb. 2 evőkanál jéghideg vizet csorgatunk hozzá, úgy gyúrjuk tovább. Végül becsomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk.
Ezután a tésztát lisztezett a munkafelületre tesszük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Tetszőleges formákra szaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Megkenjük mindegyik keksz felületét felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg kissé pirulni nem kezdenek.
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni őket – ahogy hűlnek, még ropogósabbá válnak.
A kihűlt kekszeket légmentesen zárható dobozba tesszük, így napokig megőrzik a ropogós állagukat.
A recept megjelenését az Alföldi tej támogatta

Halfasírt krumplifőzelékkel
Borbás Marcsi receptje




















