
Hozzávalók:
A krémhez:
4 dl habtejszín
1 cs. instant zselatin
3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
50 dkg rögös túró
A lekváros réteghez:
3 dl sárgabaracklekvár
1 cs. instant zselatin
Az alaphoz:
15 dkg omlós keksz
7,5 dkg vaj
A kekszeket késes aprítóba rakjuk, és morzsalékosra összedolgozzuk. Ezután elkeverjük az olvasztott vajjal, majd közepes méretű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A forma alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalát pedig vonjuk be frissen tartó fóliával.
A krémhez a tejszínt habbá verjük az instant zselatinnal együtt. Ha már majdnem kész, adunk hozzá 3-4 evőkanál porcukrot. Ezután a díszítéshez félretesszük a hab egynegyedét. A maradékot óvatosan összeforgatjuk a túróval.
Ha elkészültünk, az egészet a kekszes alapra öntjük. A lekvárt kikeverjük instant zselatinnal, majd a túrós krém tetejére öntjük. Egyenletesen elsimítjuk. A tortát 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
Ezután óvatosan leszedjük róla a tortaforma szélét, és lehúzzuk a fóliát is. Végül egy szép tálra rakjuk, és díszítjük a megmaradt tejszínhabbal. Nagyon csinos, könnyű, különleges finomság!
A recept megjelenését a SMEG támogatta

Banyabab
Borbás Marcsi receptje




















