Nyers uborkaleves
Olvasási idő: 1 perc

Nyers uborkaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2-3 fürtös uborka
  • 2 db kovászos uborka
  • 1 szál újhagyma
  • 1,5 dl joghurt
  • bors

A feltéthez:

  • 1 db kígyóuborka
  • ½ citrom leve

Elkészítés 

Ez a nyers uborkaleves jól behűtve az igazi!

A fürtös uborkákat, a kovászos uborkát és az újhagymát feldaraboljuk. Adunk hozzá egy csipet sót,  borsot, illetve 1,5-2 dl-t a kovászos uborka levéből. Simára leturmixoljuk, majd krémesítjük joghurttal. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor adunk még hozzá sót. Ha elkészült, érdemes átszűrni.

A feltéthez egy kígyóuborkát hosszú csíkokra lereszelünk. Ehhez használhatunk zöldségspagetti-készítőt is. Az uborkacsíkokat meglocsoljuk citromlével, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezzel tálaljuk a levest.

A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Vitamindús és finom: sütőtökös ital
| 2025. szeptember 09

Vitamindús és finom: sütőtökös ital

Igazi őszi kincs, ami reggeli mellett / helyett is kiváló!