
Hozzávalók
- 2-3 fürtös uborka
- 2 db kovászos uborka
- 1 szál újhagyma
- 1,5 dl joghurt
- só
- bors
A feltéthez:
- 1 db kígyóuborka
- ½ citrom leve
Elkészítés
Ez a nyers uborkaleves jól behűtve az igazi!
A fürtös uborkákat, a kovászos uborkát és az újhagymát feldaraboljuk. Adunk hozzá egy csipet sót, borsot, illetve 1,5-2 dl-t a kovászos uborka levéből. Simára leturmixoljuk, majd krémesítjük joghurttal. Megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor adunk még hozzá sót. Ha elkészült, érdemes átszűrni.
A feltéthez egy kígyóuborkát hosszú csíkokra lereszelünk. Ehhez használhatunk zöldségspagetti-készítőt is. Az uborkacsíkokat meglocsoljuk citromlével, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezzel tálaljuk a levest.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
Kapcsolódó tartalom
