Lazac Weelington-módra
Olvasási idő: 2 perc

Lazac Weelington-módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

60 dkg lazacfilé 
2 lap  leveles tészta
2–3 evőkanál Univer mustár
1 tk. Univer fokhagymakrém
1 tk. Univer Vöröshagymakrém
friss petrezselyem
60 dkg vegyes gomba (pl. shiitake, shimeji, csiperke)
2-3 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A lazacfilét megsózzuk, megborsozzuk, és megkenjük egy kis mustárral. Közben a gombás tölteléket is elkészítjük. A vegyes gombafajtákat apróra vágjuk, kevés olívaolajon  jól lepirítjuk, míg a gomba minden nedvességét elveszíti, és szép illatos, száraz morzsalékot kapunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fokhagymakrémmel és vöröshagymakrémmel, illetve friss petrezselyemmel.

Ezután jön a rétegezés. Kiterítünk egy leveles tésztalapot, erre helyezzük a fűszerezett lazacot, majd a tetejére halmozzuk a pirított gombás keveréket. Szépen becsomagoljuk, ügyelve arra, hogy mindenhol szépen zárjon, és ne maradjon rés.

A maradék tésztából vágunk vékony csíkokat, amelyeket keresztben a tetejére helyezünk díszítésként, így lesz igazán mutatós a kis csomagunk. Óvatosan lekenjük felvert tojással.

Végül 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük, amíg a tészta szép ropogós lesz és a lazac is átsül.

 A recept megjelenését az Univer támogatta

Kapcsolódó tartalom
Halászlé
| 2025. december 06

Halászlé

Borbás Marcsi receptje