
Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
3 cm gyömbér tisztítva, reszelve
1 sárgarépa tisztítva, csíkozva
3 szál újhagyma karikázva
1 piros kaliforniai paprika csíkozva
1 sárga kaliforniai paprika csíkozva
1 ek. Univer vöröshagymakrém
1 ek. Univer fokhagymakrém
1 ek kukorica keményítő
4 evőkanál szójaszósz
Erős Pista
só, bors, olaj
1 evőkanál szezámmag pirítva
1 bögre jázmin rizs
2 evőkanál olaj
3 tojás
1 marék zöldborsó
2 szál újhagyma
2 ek szójaszósz
2 ek szezámolaj
só, bors
Elkészítés:
Pácold be a csirkét a szójaszósz, fokhagyma, gyömbér és Erős Pista keverékébe. Pihentesd legalább egy órán át, de akár egész éjszaka a hűtőben maradhat. Forrósítsd fel az olajat, süsd át benne a csirkét, majd szedd ki. Jöhet a hagyma, pirítsd le ezt is körülbelül 3 perc alatt. Add hozzá a többi zöldséget, majd mehet vissza a hús is. Még öt perc, és add hozzá a hideg vízzel elkevert keményítőt. Forrald össze, szórd meg az újhagyma zöldjével. Ha nagyon menő akarsz lenni, akkor piríts hozzá szezámmagot és azt is szórd rá.
A sült rizshez legjobb, ha már előző nap elkészíted a rizst. Az olajon futtasd meg a szemeket, majd öntsd fel két bögre forró vízzel. Vigyázz, nagyon fog csapkodni! Fedd le, majd 3 perc után vedd takarékra, és hagyd így 10 percig. Ha elfőtt a víz, akkor pihentesd még fedő alatt 10 percig.
Főzd meg a zöldborsót és csepegtesd le.
Egy evőkanál olajon süsd meg félkészre a felvert, sózott tojást. Add hozzá a zöldborsót, újhagymát és a rizst, mehet hozzá a szójaszósz és a szezámolaj. Alaposan pirítsd át.
A recept megjelenését az Univer támogatta.

Almás torta
Borbás Marcsi receptje





















