Burgonyatekercs babos mártogatóssal
Olvasási idő: 2 perc

Burgonyatekercs babos mártogatóssal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5-6 nagy szem burgonya

A sütéshez: 1,5 liter olaj

A mártogatóshoz:

  • 40 dkg főtt bab
  • 2 ek. tahini
  • frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika

 

A burgonyát hosszában vékonyra legyaluljuk, majd 8-10 percre hideg vízbe áztatjuk. Ezután kettesével összetekerjük a szeleteket, és középen egy fogvájóval megtűzzük. Közepesen forró olajban világosbarnára, ropogósra sütjük.

A mártogatóshoz a főtt babot krémesre kikeverjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és két kanál tahinivel is. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, és a kisült burgonyával tálaljuk.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!