Borskéregben sült sertésszűz hagymalekvárral
Olvasási idő: 2 perc

Borskéregben sült sertésszűz hagymalekvárral

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 sertésszűz
  • 1 kk. Horváth Rozi feketebors
  • 1 kk. Horváth Rozi fehérbors
  • 1 kk. Horváth Rozi citrombors
  • 1 kk. Horváth Rozi színes bors

A sütéshez:

  • 3 ek. sertészsír

A hagymalekvárhoz:

  • 6 szem lilahagyma
  • 3 ek. barnacukor
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 ek. citromlé

Elkészítés 

A sertésszüzet lehártyázzuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk, és besózzuk. A fűszereket mozsárban kissé megtörtjük, és összekeverjük. Ebbe a keverékbe nyomkodjuk bele a hússzeletek mindkét oldalát. Ezután egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk a sertészsírt, és belerakjuk a húsokat. Kérget sütünk a szeletek mindkét oldalára, majd kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és fedő alatt sütjük készre a húst.

A hagymát félfőre vágjuk, majd kevés olajon, lassú tűznél kezdjük el dinsztelni. Adunk hozzá pici sót, barnacukrot, majd puhára, ragacsosra összefőzzük. Ha elérte ezt az állagot, adunk hozzá balzsamecetet és citromlevet. Akkor finom, ha jó édes, viszont sava is van.

 A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Kovászos kenyér kezdőknek
Libor Mária | 2025. július 10

Kovászos kenyér kezdőknek

Limara receptje