Pünkösd

Pünkösdi dekor: így dobd fel a lakásodat egyszerűen, természetes anyagokkal!

Néhány aprósággal már nagy változást érhettek el!

Pünkösd rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség.  

A házunk, lakásunk kiemelt figyelmet kap az utóbbi időszakban. Keressük, kutatjuk azokat a lehetőségeket, melyekkel még otthonosabbá tudjuk tenni. A legkönnyebben kivitelezhető ezek közül a különböző lakásdekorációk beszerzése, amikkel stílust, hangulatot adhatunk egy-egy helyiségnek. 

NÖVÉNYEK

A sok-sok zöld növénnyel egyfajta oázis-érzetet lehet kelteni. Érdemes beszerezni egy-egy olyan látványos növényt, mint az aranypálma, egy nagyobb fikusz vagy egy különleges monstera. Ezek mellé pedig pár örökzöldet is rakhatunk. Én előnyben részesítem az olyan szárazságtűrő szépségeket, mint a szukkulensek vagy az agglegénypálma.

 

 

VIRÁGOK

Mind cserepes, mind vágott, mind virágágyásban tündöklő változatban is jó döntés. Most van szezonja a gyönyörű pünkösdi rózsának, a babarózsának, a dáliának, és a különböző vadvirágoknak is. Egytől egyig káprázatosak, és a lakás vagy kert ékévé tudnak válni.

SZÁRÍTOTT VIRÁGOK

Nálunk nagy sikere van a hatalmas szárított nádnak, melyet a nappaliban, a kiscicám kedvenc puffja mellé raktam egy hatalmas kerámiavázába. Lehet kapni szárított formában több ikonikus növényt is (pl.: mákvirág, pampafű, len, glixia, protea, nigella, amóbium). Ezeket önmagukban, csokorként, vagy dekorboxként is lehet használni.

Érdemes most gyűjteni a mezőről pár virágot, és fejjel lefelé felakasztva lógatva szárítani őket, majd hajlakkal konzerválni. A nádat és a pampafüvet kb. 2 havonta érdemes újrafújni.

KÉPKERET

Pár képpel a falon máris más hangulata lesz a lakásnak. Vehetsz, vagy akár csinálhatsz is otthon magadnak. Én az utóbbit választottam és 1 léc, lazúr, kötözőzsineg segítségével csináltam egyet itthon.

 
Fotó: Emmer Szabina 

MAKRAMÉ

A makramé egy olyan egyedi csomózási technika, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi időben. Készülhet fonalból, zsinegből, és anyagdarabból is. Gyönyörű fali díszeket, pihenőfoteleket, kaspókat lehet már találni az interneten különböző színekben és mintában. A makraménál ügyelni kell a harmóniára, mivel nagyon el tudja vinni a hangsúlyt a lakás többi részéről. Szuper youtube-videók vannak a témában, melyeket követve akár otthon te is elkészítheted magadnak.

 
Pexels 

TÜKRÖK

A tükrök szépen tágítják a teret, és egy nagyobb falfelületnek is markáns hangulatot adnak. Lehet minimalista, letisztult, vagy az egyre inkább trendivé váló vintage / barokk mintájú darab is. Ez teljesen személy-, illetve lakásfüggő.

***

Pünkösd rovatunk szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. Éld át idén otthonról az ünnep csodáit, fedezd fel és próbáld ki velünk legszebb hagyományait! Magyarország, a csodák forrása!

Ajánljuk még:

 

 

Már követem az oldalt

X