Borbás Marcsi hétköznapjai az Őrségben

Kult

Borbás Marcsi hétköznapjai az Őrségben

Meg kell tanulni máshogy élni – mondta Borbás Marcsi az Életforma magazinnak adott interjújban. Alább az interjú egy részletét olvashatjátok.

„Te, aki az egész ország szeretett Borbás Marcsija vagy, hogyan élted meg a személyes kapcsolatok hiányát?

Nagyon kemény volt, de sokat tanultam a helyiektől. Kérdeztem itt szomszédokat, hogyan bírják a bezártságot? Csak néztek rám… nekik alig változott az életük. Ez az Őrség. Ugyanúgy a természetben élnek, mint eddig, alig járnak társaságba, nem nagyon mozdulnak ki a faluból. Ennek ellenére, vagy éppen ezért többségükben kiegyensúlyozott, boldog emberek. Nagyon intelligens népség lakik itt.

Mára azt látom, hogy akik hajlamosak voltak a jóra, ők jobbá váltak. Sok barátom, kollégám, ismerősöm mondja azt, hogy eztán nem fog annyit dolgozni, mert nem éri meg. Átértékelték az életüket, többet szeretnének a családjukkal lenni.

A másik pólus, hogy látom, a közösségi oldalakon mennyi gyűlölet, rosszindulat halmozódott fel. Iszonyat feszültség van az emberekben, amit másokon töltenek ki. Ez elszomorít. A magányosság, az elszigeteltség megbetegíti az embereket. Ez pedig nem múlik el a védőoltással. Szakemberek szerint is hosszú távú lelki és fizikai hatása lesz a Covidnak. Milyen betegségeket idéz elő ez a hosszú ideig tartó szorongás az egészségünkért, az egzisztenciánkért? Tudjuk-e majd még szívből, félelem nélkül megölelni a barátainkat?

De én alapvetően optimista vagyok, hiszek abban, hogy a jó emberek győzni fognak.”

A teljes interjút ide kattintva, az Életforma oldalán olvashatjátok!

Marcsi őrségi kertjében forgatott sorozatát pedig itt találjátok.

Ajánljuk még:

Hat kutyás könyv, ami minden állatbarátnak jó ajándék lehet

Vannak emberek, akik bizonyos könyvek hatására döntenek úgy, hogy életüket szeretnék megosztani egy hűséges négylábúval, és vannak olyanok is, akik már meglévő kutyájuk hatására kezdenek velük kapcsolatos olvasmányokba. Mindenesetre a kutyás könyveknek örök rajongótábora van, amelynek én is tagja vagyok. A kedvenceimet ajánlom most: szerintem bármelyik kerül a fa alá, egy kutyabarát örülni fog.

 

Már követem az oldalt

X