Hozzávalók
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg lángolt kolbász
- 25 dkg erdei gomba
- 5 dkg liszt
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 l csontleves
- 1-2 babérlevél
- 5-7 friss zsályalevél
- őrölt bors
- csemege fűszerpaprika
- 20 dkg kész húsos derelye (ravioli)
Elkészítés
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük a pirosra sült szalonnakockákat, zsírjában finomra aprított hagymát hervasztunk. Rászórjuk a felszeletelt gombát, erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal, zsályával. Néhány percnyi párolás után pirospaprikával meghintjük, csontlevessel felöntjük. Beledobunk egy-két babérlevelet, a felkarikázott kolbászt, a félretett szalonnakockákat és felforraljuk.
Hozzáadjuk a húsos derelyét, és ha megfőtt, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Egyszer átforraljuk, majd méretes tányérokba merve, finomra vágott zsályával megszórva kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: