Hozzávalók:
A saslikhoz:
- 1 db patisszon
- 1-2 cukkini
- 2 fej lilahagyma
- 8-10 szál széles zöldbab
- 10 szelet húsos szalonna
A virágokhoz:
- 15 db ehető virág (pl. sarkantyúka, mályva vagy tökvirág)
- 25 dkg cottage cheese
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A zsenge patisszont meghámozzuk, a cukkinit megmossuk. Ezután falatnyi darabokra vágjuk őket. (Természetesen más zöldségeket is használhatunk, de olyanokat válasszunk, amiknek nem kell túl sok hőkezelés.) A lilahagymát is felaprítjuk, de csak akkorára, hogy rá tudjuk majd tűzni a nyársra. A zöldbabokat kb. 5-6 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Ha mindennel előkészültünk, akkor összeállítjuk a saslikokat, vegyesen nyársra tűzzük a zöldségeket és a szalonnát. Ezután megforgatjuk őket egy kis olívaolajban, majd pedig a forró grillrácsra tesszük, vagy sütőben, egy rácsos tepsiben pirosra sütjük.
A cottage cheese-t kikeverjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a virágokba töltjük. A saslikkal tálaljuk.
Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el.
Ajánljuk még: