Zöldségsaslik fűszeres cottage cheese-zel töltött virágokkal

Gasztro

Zöldségsaslik fűszeres cottage cheese-zel töltött virágokkal

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

A saslikhoz:

  • 1 db patisszon
  • 1-2 cukkini
  • 2 fej lilahagyma
  • 8-10 szál széles zöldbab
  • 10 szelet húsos szalonna

A virágokhoz:

  • 15 db ehető virág (pl. sarkantyúka, mályva vagy tökvirág)
  • 25 dkg cottage cheese
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A zsenge patisszont meghámozzuk, a cukkinit megmossuk. Ezután falatnyi darabokra vágjuk őket. (Természetesen más zöldségeket is használhatunk, de olyanokat válasszunk, amiknek nem kell túl sok hőkezelés.) A lilahagymát is felaprítjuk, de csak akkorára, hogy rá tudjuk majd tűzni a nyársra. A zöldbabokat kb. 5-6 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk. Ha mindennel előkészültünk, akkor összeállítjuk a saslikokat, vegyesen nyársra tűzzük a zöldségeket és a szalonnát. Ezután megforgatjuk őket egy kis olívaolajban, majd pedig a forró grillrácsra tesszük, vagy sütőben, egy rácsos tepsiben pirosra sütjük.

A cottage cheese-t kikeverjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a virágokba töltjük. A saslikkal tálaljuk.

Marcsi ezt a receptet ebben a videóban készítette el.

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Mágikus erejű étkek a karácsonyi asztalon: hagyj helyet nekik!

Az adventi böjt szimbolikus feloldása a karácsonyi asztal megterítése különböző „kötelező” és mágikus erejű ételekkel. Népi kultúránk archaikus hagyományrétegeiben a szentesti vacsora elfogyasztása a családok egyik legfontosabb közösségi alkalma volt, amelyre „hivatalosak voltak” a már nem élő családtagok is. Mindennek, ami helyet kapott a karácsonyi asztalon, különleges jelentősége és ereje volt, katolikus vidékeken a karácsonyi asztalt ugyanis az oltár kicsinyített másként értelmezték.