Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- kevés víz
A töltelékhez:
- 5 dkg húsos szalonna
- 1 kisebb fej hagyma
- 3-4 szál spárga
- 10 dkg spenótlevél
- 4 tojás
- 3 dl tejszín
A tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítés
Először a tésztát készítjük el. A lisztet egy kis sóval, kevés vízzel és a puha vajjal össze kell keverni. Nem kell sokáig gyúrni, és ha összeállt, akkor fóliába csavarva mehet a hűtőbe minimum fél órára.
Közben elkészítjük a töltelékeket. A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőbe tesszük, és elkezdjük pirítani. Ha már engedett egy kis zsírt és ropogósra sült, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, és tovább pirítjuk. Amikor a hagyma üveges lesz, levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A spárgákat leforrázzuk és feldaraboljuk. A leforrázott spenótleveleket szintén apróra vágjuk, nyomhatunk hozzá egy kis fokhagymát is.
Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkára tesszük és vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk egy bögrével, aminek meglisztezzük a peremét. Az így kapott kis kör alakú lapokkal kibéleljük a sütőformákat. Ezután mindegyiküket megtöltjük valamilyen töltelékkel (spárga, tepertő, spenót). A tojásokat felverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a 3 dl tejszínt is, és elosztjuk a sütőformákba. Mindegyiknek a tetejét meghintjük sajttal, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
De ha más tojásos ételre vágynál, próbáld ki a rántottát, ahogy Borbás Marcsi készíti!
Ajánljuk még: