Zöldborsós fasírozott

Gasztro

Zöldborsós fasírozott

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 közepes krumpli
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tojás (elhagyható)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • zsemlemorzsa igény szerint
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát héjában feltesszük főni. Ha elkészült, meghámozzuk, majd még melegen átnyomjuk. Az újhagymát felvágjuk, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben hozzáadjuk a zöldborsót is, és rövid ideig együtt dinszteljük. Ha kész van, elzárjuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

Ezután elkeverjük az áttört burgonyával, a reszelt sajttal és egy tojással. A masszát ízesítjük sóval és borssal. Ha túlságosan lágynak érezzük, akkor egy kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Végül pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük őket.

Főzelékhez is illik, de tálalhatjuk tejfölös mártogatóssal is! Ez a fasírt elkészíthető más zöldségekkel is, például cukkinivel.

Ezt a recepet így készítette el Borbás Marcsi:

Ajánljuk még:

Millió gyümölcs kínálja magát – készítsünk jeges teát!

Rekordmeleg napokat élünk, és ahogyan az előrejelzéseket nézem, ez nem is lesz sokkal másként július teljes hónapjában. Az ilyen száraz, forró napokon kiemelten fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, ám az erre legalkalmasabb tiszta víz mellett olyan frissítő italokkal is változatossá tehetjük napjainkat, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Ezúttal házi jegestea receptekkel igyekszünk feldobni a nyarat – érdemes kipróbálni őket.