Hozzávalók:
- 15 dkg zöldborsó
- 3 közepes krumpli
- 2 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tojás (elhagyható)
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg sajt
- zsemlemorzsa igény szerint
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában feltesszük főni. Ha elkészült, meghámozzuk, majd még melegen átnyomjuk. Az újhagymát felvágjuk, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben hozzáadjuk a zöldborsót is, és rövid ideig együtt dinszteljük. Ha kész van, elzárjuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.
Ezután elkeverjük az áttört burgonyával, a reszelt sajttal és egy tojással. A masszát ízesítjük sóval és borssal. Ha túlságosan lágynak érezzük, akkor egy kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Végül pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük őket.
Főzelékhez is illik, de tálalhatjuk tejfölös mártogatóssal is! Ez a fasírt elkészíthető más zöldségekkel is, például cukkinivel.
Ezt a recepet így készítette el Borbás Marcsi:
Ajánljuk még: