Zöldborsós fasírozott

Gasztro

Zöldborsós fasírozott

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 közepes krumpli
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tojás (elhagyható)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • zsemlemorzsa igény szerint
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát héjában feltesszük főni. Ha elkészült, meghámozzuk, majd még melegen átnyomjuk. Az újhagymát felvágjuk, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben hozzáadjuk a zöldborsót is, és rövid ideig együtt dinszteljük. Ha kész van, elzárjuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

Ezután elkeverjük az áttört burgonyával, a reszelt sajttal és egy tojással. A masszát ízesítjük sóval és borssal. Ha túlságosan lágynak érezzük, akkor egy kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Végül pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük őket.

Főzelékhez is illik, de tálalhatjuk tejfölös mártogatóssal is! Ez a fasírt elkészíthető más zöldségekkel is, például cukkinivel.

Ezt a recepet így készítette el Borbás Marcsi:

Ajánljuk még:

Hogy jövőre se ússzon el a szerencsénk, együnk minél több halat decemberben!

Karácsony és szilveszter környékén a hal nemcsak táplálék, de fogyasztásának hagyományosan szimbolikus jelentése is van a magyar nyelvterületen: a legtöbb helyen azt tartják, mindenképpen kell halat is enni karácsonykor és szilveszterkor, mert a hal előre úszik, így a mi életünk is előre fog haladni, azaz szerencsés lesz az új esztendőben. Megszívlelendő ez a tanács, és nemcsak a szokások őrzése miatt: a hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, ráadásul azok is fogyasztják, akik egyébként tartózkodnak a húsevéstől.