Zöldborsós fasírozott

Gasztro

Zöldborsós fasírozott

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 közepes krumpli
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tojás (elhagyható)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sajt
  • zsemlemorzsa igény szerint
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát héjában feltesszük főni. Ha elkészült, meghámozzuk, majd még melegen átnyomjuk. Az újhagymát felvágjuk, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Közben hozzáadjuk a zöldborsót is, és rövid ideig együtt dinszteljük. Ha kész van, elzárjuk alatta a tüzet, és hozzáadjuk a felaprított petrezselymet.

Ezután elkeverjük az áttört burgonyával, a reszelt sajttal és egy tojással. A masszát ízesítjük sóval és borssal. Ha túlságosan lágynak érezzük, akkor egy kevés zsemlemorzsát is teszünk bele. Végül pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük őket.

Főzelékhez is illik, de tálalhatjuk tejfölös mártogatóssal is! Ez a fasírt elkészíthető más zöldségekkel is, például cukkinivel.

Ezt a recepet így készítette el Borbás Marcsi:

Ajánljuk még:

A boldog új év titkai – sokfélét gondoltak róla, de a válasz talán sokkal egyszerűbb

Az év utolsó estéjén sokan tekintenek egy új élet reményében a másnapra: az új évhez számos hiedelem, reményteljes elvárás és célkitűzés kapcsolódik. Ahány család, annyi szokás és annyi meggyőződés: a legkülönfélébb praktikákat igyekszünk bevetni annak érdekében, hogy a naptárfordulóval egy új úton indulhassunk el. És bár ennek az útnak az ösvényei nagyrészt csak rajtunk múlnak, érdekességképp ismerkedjünk meg pár olyan szokással, ami generációkon át éltette és biztatta az új évben útnak indulókat.