Gasztro

Zellersaláta

Egészséges, és a vonalaidra is vigyázni fog! 

Hozzávalók

  • 1 db szaftos körte
  • 1/4 zellergumó
  • 3 dkg kéksajt
  • 3-4 szem dió
  • 1 ek balzsamecet, vagy peszmeg 

Elkészítés

Vágjuk vékony szeletekre a körtét és gyaluljuk hajszálvékony csíkokra a meghámozott zellergumót. Rakjuk körbe a tányért a körtével, halmozzuk rá a zellert, majd jól szórjuk meg a darabokra morzsolt kéksajttal és a durvára vágott dióval. Végül az egészet locsoljuk meg az édes-savanyú balzsamecettel! Aztán élvezzük ki minden morzsáját!

Miért pont a zeller? 

Mert elpusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban. Emellett támogatja az alhasi vérkeringést, vizelethajtó, görcsoldó, koleszterin-, vércukorszint- és súlycsökkentő hatással bír, idegnyugtató, tisztítja a tüdőt, de reumára és köszvényre is javasolják.  Magas a nátrium-és káliumtartalma, így szív- és érrendszeri betegségek esetén is segítségünkre lehet. Egyesek szerint a rák megelőzésében, esetleges kezelésében is jó szolgálatot tesz.

Fogyókúrázóknak különösen ajánlott, mivel kalóriatartalma igen alacsony: fajtától függően 6-20 kcal van 10 dkg-ban. Gazdag B-vitaminban, segíti a koncentrációt és a stressz oldását, míg rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.

Ajánljuk még:

Hidegtálak karácsonyi hangulatban, egyszerűen

Ha nem vagy konyhatündér, akkor is tudsz varázsolni a konyhában! Olyan egyszerű vendégváró tálakat ajánlok, amelyeket tényleg bárki el tud készíteni. Nem kell sütni, nem kell főzni, nem kell bonyolult konyhai gyakorlatokat végezni. A titok csak annyi, hogy jó minőségű alapanyagokat szerezz be, és induljon a fantáziád. Elő a varázspálcával!