Vegán majonéz: babonéz
2020.08.05.
Ha fejtörést okozna, mivel helyettesítsd a majonézt.
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt fehérbab
- 1/2 teáskanál só
- ½ teáskanál mustár
- ízlés szerint citromlé
- 1-1,5 dl olaj
Elkészítés:
A babot botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a sót, a mustárt, a citromlevet, és jól kikeverjük. Ezután az olajat folyamatos keverés mellett apránként hozzácsorgatjuk.
Ajánljuk még:
Alföldön nőttem fel, sík vidéken, ahol tavasszal bokáig sár, nyáron lábszárig érő homok volt. A húsvéti locsolást, a vödörrel zúdított vizet egy-kettőre elnyelte a szomjas föld. Valahogy az én emlékezetemben az Alföld az mindig szomjas, ezért is szerette annyira a locsolást.