Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsamecettel

Gasztro

Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsamecettel

Különleges fogás kacsából!

Hozzávalók (személyenként)

  • 10 dkg kacsamell
  • 10 dkg zöldalma
  • balzsamecet
  • nádcukor

Elkészítés

1,5 dl balzsamecetet egy kávéskanálnyi nádcukorral sűrűre beforralunk. Hagyjuk kihűlni.

A kacsamellet egészben a bőrén lepirítjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat. A húst hosszában félbevágjuk, majd azt keresztbe fél centis darabokra vágjuk, az almából is fél centis szeletek szelünk.

Személyenként 4-5 szelet kacsamellet forró vaslapra dobunk (otthon készíthetjük serpenyőben is) kevés olajon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk. Ekkor mellédobunk 4-5 szelet zöldalmát és további 2-3 percig sütjük. Ha megpirult, egy tányérra helyezzük felváltva a kacsamell és az alma szeleteket. Végül meglocsoljuk a balzsamecet-redukcióval és megsózzuk.

Ha inkább valami húsmentes ételre vágynál, kóstold meg a török lecsót

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.