Hozzávalók: (személyenként)
- 10 dkg kacsamell
- 10 dkg zöldalma
- balzsamecet
- nádcukor
- só
Elkészítés:
1,5 dl balzsamecetet egy kávéskanálnyi nádcukorral sűrűre beforralunk. Hagyjuk kihűlni.
A kacsamellet egészben a bőrén lepirítjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat. A húst hosszában félbevágjuk, majd azt keresztbe fél centis darabokra vágjuk, az almából is fél centis szeletek szelünk.
Személyenként 4-5 szelet kacsamellet forró vaslapra dobunk (otthon készíthetjük serpenyőben is) kevés olajon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk. Ekkor mellédobunk 4-5 szelet zöldalmát és további 2-3 percig sütjük. Ha megpirult, egy tányérra helyezzük felváltva a kacsamell és az alma szeleteket. Végül meglocsoljuk a balzsamecet-redukcióval és megsózzuk.
Ha inkább valami húsmentes ételre vágynál, kóstold meg a török lecsót.
Ajánljuk még:
A tavasz nemcsak napfényt, hanem tápanyagokban gazdag növényeket is ajándékoz – Ismered a tyúkhúrt?
A természetes stresszoldás növénye: ezért legyen otthon afrikai ibolya
„Nevenincs” kifli
Keleti egytál csirkével, brokkolival
Hagyományos otthoni ízeink mellett már jó ideje mindannyiunk asztalára kerül a világkonyha egzotikus receptjeiből is néhány kedvenc. Ezúttal egy magyar alapanyagokból is kiválóan elkészíthető keleti egytálételt hoztam, csirkével, brokkolival.