Hozzávalók
- 30-40 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15-20 dkg vargánya
- olíva olaj
- kevés húsleves
- petrezselyem
- só
Elkészítés
A dödöllét a szokásos módon készítjük el. Ehhez a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amikor a megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor összeáll, fél centi vastagra nyújtjuk, és tallérokat szaggatunk belőle, amit forró zsírban sütünk meg.
A felaprított hagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg, és forgassuk bele a szeletekre vágott vargányát. Hagyjuk kicsit együtt pirulni. Utána sózzuk, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és kevés húslével engedjük fel. Néhány percig még pirítsuk, majd tálalás előtt kevés frissen vágott petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a dödölletallérokra halmozzunk egy keveset a vargányás raguból.
Ajánljuk még: