Vargányás dödölle

Gasztro

Vargányás dödölle

Talléros formában!

Hozzávalók

  • 30-40 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg vargánya
  • olíva olaj
  • kevés húsleves
  • petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A dödöllét a szokásos módon készítjük el. Ehhez a krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amikor a megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Amikor összeáll, fél centi vastagra nyújtjuk, és tallérokat szaggatunk belőle, amit forró zsírban sütünk meg.

A felaprított hagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg, és forgassuk bele a szeletekre vágott vargányát. Hagyjuk kicsit együtt pirulni. Utána sózzuk, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és kevés húslével engedjük fel. Néhány percig még pirítsuk, majd tálalás előtt kevés frissen vágott petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a dödölletallérokra halmozzunk egy keveset a vargányás raguból.

Ajánljuk még:

A bőrápolás és a tápanyag-utánpótlás mindenkori jolly jokere: a banánhéj a barátod!

Az egyik legismertebb trópusi gyümölcs, amely rendhagyó módon héjában tárolja a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Sajnos a hosszú út kibírásához a legtöbb banánt vegyszerekkel kezelik, ezért héja nem alkalmas a fogyasztásra – holott eredendően igen finom csemege készíthető belőle. De aggodalomra semmi ok: bemutatunk pár olyan hasznos háztartási praktikát, amiben jó hasznát vesszük a nem teljesen bio banánoknak is. De azért mégiscsak azt ajánlom, hogy amikor csak lehet, a kezelésmentes gyümölcsöt válasszuk!