Vargabéles

Gasztro

Vargabéles

A vargabéles egy igazi klasszikus desszert, amit szinte mindenki szeret. Ezúttal elkészítettem úgy, ahogyan én szeretem. A Bosch MUM5 robotgépemmel, melynek beépített mérlegfunkciója is van,  szinte pillanatok alatt sikerült összeállítani ezt a finomságot, utána pedig csak ki kellett várni, hogy megsüljön.

Hozzávalók:

A tésztához:

Tovább olvasok
  • 2X 3 db réteslap
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg vastagabb cérnametélt
  • 1 kg zsíros túró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl zsíros tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

 

Elkészítés

A cérnametéltet sós vízben megfőzzük. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl lágy.

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a puha vajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a cukor felét és a vaníliát. Ízesítjük a citrom reszelt héjával. Ha szeretjük, mazsolát is adhatunk hozzá. Ezután jöhet hozzá a megfőtt cérnametélt, azt is belekeverjük. A fehérjékből a maradék cukorral krémes, fényes habot verünk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a túrókrémbe.

Egy kisebb méretű tepsit alaposan kikenünk vajjal, majd kibéleljük 3 réteslappal, amelyeket rétegenként szintén meglocsolunk vajjal. Három réteg réteslapra kerül rá a túrós töltelék, majd a tetejére újabb három vajas réteslapot teszünk. A vargabéles tetejét szintén megkenjük. 170° C-on 45 percig sütjük. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

A videóban szereplő gépről itt találtok pontos információkat, a beépíthető gőzsütőről pedig itt

 

Már követem az oldalt

X