Az 5 kedvenc piténk őszre

Gasztro

Az 5 kedvenc piténk őszre

A pitekészítést nem lehet megunni, és az ősz gyümölcstermései csábítanak is a konyhába. Nézzük, milyen gyümölcsös csodákat készíthetünk ebben az évszakban friss termésből. 

 1. Csavaros szilvás pite

 A receptet ITT találod. 

Tovább olvasok

2. A szüreti nagy kedvenc: a szőlős pite

 A pite receptjét ide kattintva érheted el. 

3. Almás pite karamellizált fügével

 A receptért kattints IDE!

4. Almás-diós pite cider szósszal

 A receptért kattints IDE!

5. Sütőtökös pite

 A receptért kattints IDE!

Ajánljuk még:

Nyári zsenge, amely hivalkodás nélkül fenséges – a tökfőzelék

„A tökfőzeléket szeretem látni a főzelékes tálban, pirosló sertéskarmonádli, vagyis rövidkaraj feltéttel, és ropogósra sült liba mellé, amely jó szívvel vállalja a tökfőzeléket is” – írja Magyar Elek, az Ínyesmester nagyhírű szakácskönyvében. Legtöbben azonban a menzás tökfőzelékre gondolva inkább semmilyen formában sem szeretnek találkozni a tökkel. Pedig egy tál tökfőzelék többet mond el a család történetéről, mint gondolnánk.