Az 5 kedvenc piténk őszre

Gasztro

Az 5 kedvenc piténk őszre

A pitekészítést nem lehet megunni, és az ősz gyümölcstermései csábítanak is a konyhába. Nézzük, milyen gyümölcsös csodákat készíthetünk ebben az évszakban friss termésből. 

 1. Csavaros szilvás pite

 A receptet ITT találod. 

2. A szüreti nagy kedvenc: a szőlős pite

 A pite receptjét ide kattintva érheted el. 

3. Almás pite karamellizált fügével

 A receptért kattints IDE!

4. Almás-diós pite cider szósszal

 A receptért kattints IDE!

5. Sütőtökös pite

 A receptért kattints IDE!

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.