Hozzávalók
- 1 zsenge szárzeller
- 20 dkg fetasajt
- 2 ágacska rozmaring
- 4 evőkanál kölesliszt
- 2 tojás
- só
- 10 dkg zabpehely
A sütéshez: olaj
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A zeller szárait nagyjából 8-10 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró, sós vízben 2-3 percig előfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A főzőlevet a zeller közepével együtt leves készítéséhez használhatjuk fel!
A fetát villával összetörjük, a finomra vágott rozmaringgal összedolgozzuk. Az így kapott masszát két-két zellerszár-darab közé töltjük, és összeillesztjük. Olyasmit fogunk kapni, mint egy túró rudi.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ezeket a töltött rudacskákat előbb köleslisztbe, majd felvert tojásba, végül gorombára őrölt zabpehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve papírtörlőre tesszük, és azon melegében kínálhatjuk.
Ezt a gluténmentes töltött zöldségételt akár uzsonnára, ebédre, magunkkal is vihetjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: