Tejszínes túrókrémmel töltött torta bogyós gyümölcsökkel

Gasztro

Tejszínes túrókrémmel töltött torta bogyós gyümölcsökkel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 2 ek natúr kakaópor

Tejszínes túrókrém:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl zsíros tejszín
  • 4 ek cukor
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dkg instant zselatin

 

  • Bogyós gyümölcsök ízlés szerint
  • A tálaláshoz vaníliás porcukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjékből a cukorral krémes habot verünk. Ezután lassú fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és a sárgájákat egyenként hozzáadjuk a habhoz. Ezután óvatos mozdulatokkal, kézzel forgatjuk bele a lisztet és a kakaót a masszába.

Egy 22 centiméteres tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig kivajazzuk és vékonyan lisztezzük. Ezután óvatosan beleöntjük a tésztát, és 170 fokon, légkeverésen kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet is. A tejszínt jól behűtjük, majd felverjük. Közben a zselatint is hozzáadjuk. A túrót áttörjük, és belekeverjük a cukrot. Aki édesebben szereti, többet is rakhat bele. Citromlével és citromhéjjal is ízesítjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A kihűtött piskótánk felső 1/3-ád levágjuk. Az alsó részből kiszedjük a belsejét. (Ezt a puha belső részt egy kis lekvárral odaadhatjuk a gyerekeknek, amíg a süteményünk el nem készül.)

Fotó: Antal Csilla

Ezután a krém felét beletöltjük a piskóta kivájt belsejébe. Rászórjuk a gyümölcsöket egy rétegben, majd befedjük a maradék krémmel. Ezután visszahelyezzük a piskóta tetejét, és legalább két órára hűtőbe tesszük a süteményt. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral.

Fotó: Antal Csilla 

Természetesen hagyományos módon is megtölthetjük úgy, hogy kettévágjuk a piskótát, de ilyen módon izgalmasabb lesz a formája is.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.