Tejszínes articsókás spagetti

Gasztro

Tejszínes articsókás spagetti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis üveg olajban eltett articsóka
  • 1 db tojás
  • 30 dkg spagetti
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:

Kezdésnek egy fazékban tegyünk fel egy nagy adag, alaposan sózott vizet melegedni.

A húsos szalonnát csíkokra vágjuk, és olívaolajban ropogósra sütjük. Amíg pirul a szalonna, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát is három részre vágva. Ezt utólag majd vegyük ki, mert csak az ízére lesz szükségünk. Ha elkészült a szalonna, szedjük ki egy tányérra.

1,5 dl tejszínben keverjünk el 1 tojássárgáját, majd öntsük rá a szalonnás olívaolajra, rövid ideig forraljuk, majd tegyük bele a felszeletelt articsókát. Ezzel is forraljuk egy kicsit.

Reszeljünk le egy adag parmezánt, rakjuk a mártáshoz, valamint a tészta főzővízéből is adjunk hozzá egy keveset. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a pirított szalonnát is. Végül alaposan keverjük el, és szedjük rá a kifőtt spagettit.

Ezután jól összeforgatjuk, majd reszelt parmezánnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

A világosság ünnepe – a karácsony története

A történészek szerint már a harmadik század környékén ünnepelték a karácsonyt, méghozzá a Római Birodalomban. Ekkor még semmi köze nem volt a szent ünnepnek Jézus születéséhez, egy teljesen más „születésnap” adta az esemény jelentőségét: akkoriban ugyanis december 25-én tartották a Nap születésnapját. A történelem ismerői szerint a karácsonyi ünnepkör később azért került erre a napra, mert Jézus a keresztények szerint maga a világosság – így gyakorlatilag a pogány és keresztény ünnepkör összekapcsolódott.