Hozzávalók:
- 15 dkg húsos szalonna
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis üveg olajban eltett articsóka
- 1 db tojás
- 30 dkg spagetti
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Kezdésnek egy fazékban tegyünk fel egy nagy adag, alaposan sózott vizet melegedni.
A húsos szalonnát csíkokra vágjuk, és olívaolajban ropogósra sütjük. Amíg pirul a szalonna, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát is három részre vágva. Ezt utólag majd vegyük ki, mert csak az ízére lesz szükségünk. Ha elkészült a szalonna, szedjük ki egy tányérra.
1,5 dl tejszínben keverjünk el 1 tojássárgáját, majd öntsük rá a szalonnás olívaolajra, rövid ideig forraljuk, majd tegyük bele a felszeletelt articsókát. Ezzel is forraljuk egy kicsit.
Reszeljünk le egy adag parmezánt, rakjuk a mártáshoz, valamint a tészta főzővízéből is adjunk hozzá egy keveset. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a pirított szalonnát is. Végül alaposan keverjük el, és szedjük rá a kifőtt spagettit.
Ezután jól összeforgatjuk, majd reszelt parmezánnal tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: