Hozzávalók:
- 400 g vaddisznótarja 1x1cm kockára vágva
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 3 szál sárgarépa kockára vágva
- 200 g csiperkegomba cikkezve
- 200 g zöldborsó
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- tárkony
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 citrom
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a vadhúst és az egészet sózzuk, borsozzuk, végül alaposan megpirítjuk. Ezután szakaszosan párolva puhára pároljuk.
Amikor már jónak találjuk, hozzákeverjük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy tartalmas levest kapjunk.
Forrás után további 5-10 percig főzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt, tárkonyt és a citromlevet.
Frissen vágott újhagymával tálaljuk.