Tárkonyos vadraguleves

Gasztro

Tárkonyos vadraguleves

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 400 g vaddisznótarja 1x1cm kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 szál sárgarépa kockára vágva
  • 200 g csiperkegomba cikkezve
  • 200 g zöldborsó
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • tárkony
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 citrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a vadhúst és az egészet sózzuk, borsozzuk, végül alaposan megpirítjuk. Ezután szakaszosan párolva puhára pároljuk.

Amikor már jónak találjuk, hozzákeverjük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy tartalmas levest kapjunk.

Forrás után további 5-10 percig főzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt, tárkonyt és a citromlevet.

Frissen vágott újhagymával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X