Tárkonyos vadraguleves

Gasztro

Tárkonyos vadraguleves

Bacsa Gábornak, az Input Kitchen & Bar séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 400 g vaddisznótarja 1x1cm kockára vágva
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 szál sárgarépa kockára vágva
  • 200 g csiperkegomba cikkezve
  • 200 g zöldborsó
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • tárkony
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 citrom

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a vadhúst és az egészet sózzuk, borsozzuk, végül alaposan megpirítjuk. Ezután szakaszosan párolva puhára pároljuk.

Amikor már jónak találjuk, hozzákeverjük a zöldségeket, és felengedjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy tartalmas levest kapjunk.

Forrás után további 5-10 percig főzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt, tárkonyt és a citromlevet.

Frissen vágott újhagymával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.