Hozzávalók
- 40 dkg sárgarépa
- 10 dkg vaj
- só
- szerecsendió
- 15 dkg garnéla
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- mogyorónyi friss gyömbér
- chili
- zöldpetrezselyem
Elkészítés
A megtisztított répát olyan apróra daraboljuk vagy gyaluljuk, amennyire lehet. Kevés felforrósított vajon puhára pároljuk. Megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
![](/data/generated/articles/116/1161/article-116190/Selymes_repapure_garnelaval_3_fit_1060x10000.jpg?key=ODNmMzM1NDA3YWI0MzVhZjllZjM2YjQxNGRjZGRjODE5MTgzM2Y3YTJiMTU4NTVjMjY3Mjc2NmQ4ODZmNmY3ZQ==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A garnélákat az olívaolajon folyamatosan rázogatva megsütjük, ráreszeljük a gyömbért, ízlés szerint több-kevesebb chilit adunk hozzá, majd a tűzről lehúzva citromlével és reszelt citromhéjjal pikánsra fűszerezzük.
A puha répát tálalás előtt felmelegítjük, a többi vajat hozzáadva krémesre pépesítjük. A selymes répapürét elterítjük a tányéron, ráhalmozzuk a fűszeres garnélát és finomra aprított zöldpetrezselyemmel megszórva, forrón kínáljuk.
![](/data/generated/articles/116/1161/article-116190/Selymes_repapure_garnelaval_2_fit_1060x10000.jpg?key=Y2RmY2Y5YWM1ZjJkMDA1MDdiMzU3NDI3NmNkNzcwOWUzNzZkYmRmZDVlMWI2MzUyZmI4M2EwZDFhM2NiZTgzNQ==)
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: