Savanyú kacsaragu

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Savanyú kacsaragu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa a belsőségekkel együtt
  • 2 ek kacsazsír
  • 2-3 fej zsenge főzőhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk mustár
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • friss majoranna
  • friss petrezselyem
  • friss kapor

Elkészítés:

A kacsazsírt a lábasba vagy bográcsba tesszük melegedni. A főzőhagymát apróra vágjuk, és rádobjuk a zsírra, hogy dinsztelődjön. Közben meg is sózzuk, hogy kiengedje a levét, és ne égjen meg. A kacsát feldaraboljuk, minden részét felhasználjuk ehhez az ételhez. A nagyobb részeket, mint például a comb, érdemes a csont mentén kettévágni. Figyeljünk rá, hogy a püspökfalatnál a faggyúmirigyet mindenképpen távolítsuk el. Ha elkészültünk, a húst is a hagymára tesszük. Rövid ideig pirítjuk a hagymával együtt. Ízesítjük mustárral, sóval, borssal, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak
ellepje. Amikor a hús megpuhult, kikeverjük a tejfölt egy kevés forró lével, majd a habarást az ételhez adjuk. Rövid ideig még forraljuk, közben pedig ízesítjük a friss, felaprított fűszernövényekkel. A végén megkóstoljuk, és a citrom levével beállítjuk az ízlésünknek megfelelő savasságot. Akkor jó, ha kissé savanykás, sűrű, krémes szaftja lesz, mire elkészül.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.