A leggyorsabb sváb édesség: sauermilchkrepl

Gasztro

A leggyorsabb sváb édesség: sauermilchkrepl

Bobrás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 5 dl aludttej (joghurt vagy kefir)
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db M-es tojás
  • 1 ek cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés: 

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük őket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben késhegynyi zsírt hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat csorgatunk bele a tésztából. Mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük, majd egy tálra szedjük. Bármilyen lekvárral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.

Kiváncsi vagy hogy készül a legfinomabb vadvirágos palacsinta