Gasztro

A leggyorsabb sváb édesség: sauermilchkrepl

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 5 dl aludttej (joghurt vagy kefir)
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 db M-es tojás
  • 1 ek cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés: 

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük őket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben késhegynyi zsírt hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat csorgatunk bele a tésztából. Mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük, majd egy tálra szedjük. Bármilyen lekvárral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.

Kiváncsi vagy hogy készül a legfinomabb vadvirágos palacsinta

Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.

A menüterv így néz ki:

heti menü

A hónap menütervét és az 1. hét bevásárlólistáját itt találod, a 2. hetit itt, a 3. hetit pedig itt 

A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.