Hozzávalók:
- 5 dl aludttej (joghurt vagy kefir)
- 40 dkg finomliszt
- 2 db M-es tojás
- 1 ek cukor
- só
- késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót és a szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük őket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben késhegynyi zsírt hevítünk, majd evőkanálnyi halmokat csorgatunk bele a tésztából. Mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük, majd egy tálra szedjük. Bármilyen lekvárral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.
Kiváncsi vagy hogy készül a legfinomabb vadvirágos palacsinta?
Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.
A menüterv így néz ki:
A hónap menütervét és az 1. hét bevásárlólistáját itt találod, a 2. hetit itt, a 3. hetit pedig itt!
A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.
Ajánljuk még: