Hozzávalók
Az alaphoz:
- 20 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg olvasztott vaj
- ízlés szerint kis citromhéj
Hozzávalók a sajtkrémhez:
- 30 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 30 dkg tejföl
- 30 dkg natúr sajtkrém
- 5 db tojás
A gyümölcsréteghez:
- 2 db körte
- 3 db kivi
- 1 citrom
- 2 ek cukor
- 3 dkg vaj
- 1 ek keményítő
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, majd összedolgozzuk a kekszes alapot és egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A túrót egy kanállal vagy fakanállal összekeverjük a cukorral, és öt percet állni hagyjuk. Ezután laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is beleforgatjuk a krémbe. Nem kell habosítani, mert akkor meg fog repedni a torta teteje sütés közben.
A gyümölcsös réteghez a körtét és a kivit meghámozzuk, majd egészen apróra összevágjuk. Egy kevés vajon a citromhéjjal megfőzzük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot is. Ha a gyümölcsök megpuhultak, megszórjuk őket egy evőkanál keményítővel is, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a kekszes alapra a tortaformába öntjük a krémsajtos keverék felét. Egyenletesen elsimítjuk rajta a gyümölcskeveréket, majd ráöntjük a maradék krémet is.
140 fokos sütőben 35- 40 perc alatt megsütjük. Ha nem légkeveréses sütőben sütjük, akkor a sütés felénél ki kell venni a tortát és 180 fokot fordítani rajta és úgy sütni tovább, azaz meg kell fordítani.
Miután kivettük a sütőből, meg kell várni, amíg kihűl, mert melegen a közepe még lágy lesz. A teteje egy kicsit be fog esni, ettől nem kell megijedni.
Ajánljuk még: