Sajttorta gyümölcsökkel

Gasztro

Sajttorta gyümölcsökkel

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 20 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • ízlés szerint kis citromhéj

Hozzávalók a sajtkrémhez:

  • 30 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg tejföl
  • 30 dkg natúr sajtkrém
  • 5 db tojás

A gyümölcsréteghez:

  • 2 db körte
  • 3 db kivi
  • 1 citrom
  • 2 ek  cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek keményítő

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, majd összedolgozzuk a kekszes alapot és egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A túrót egy kanállal vagy fakanállal összekeverjük a cukorral, és öt percet állni hagyjuk. Ezután laza mozdulatokkal a többi hozzávalót is beleforgatjuk a krémbe. Nem kell habosítani, mert akkor meg fog repedni a torta teteje sütés közben.

A gyümölcsös réteghez a körtét és a kivit meghámozzuk, majd egészen apróra összevágjuk. Egy kevés vajon a citromhéjjal megfőzzük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot is. Ha a gyümölcsök megpuhultak, megszórjuk őket egy evőkanál keményítővel is, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a kekszes alapra a tortaformába öntjük a krémsajtos keverék felét. Egyenletesen elsimítjuk rajta a gyümölcskeveréket, majd ráöntjük a maradék krémet is.

140 fokos sütőben 35- 40 perc alatt megsütjük. Ha nem légkeveréses sütőben sütjük, akkor a sütés felénél ki kell venni a tortát és 180 fokot fordítani rajta és úgy sütni tovább, azaz meg kell fordítani.

Miután kivettük a sütőből, meg kell várni, amíg kihűl, mert melegen a közepe még lágy lesz. A teteje egy kicsit be fog esni, ettől nem kell megijedni.

 

 
 

 

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.