Raffaello golyó házilag

Gasztro

Raffaello golyó házilag

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg kókuszreszelék

Az összeállításhoz:

  • kb 20 szem mandula
  • kb 10 dkg kókusz a gömbök borításához

 

Tovább olvasok

 

Elkészítés:

A tejet melegíteni kezdjük egy gyorsforralóban, közben a lisztet és a cukrokat egy másik tálban összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz merünk pár kanállal a még langyos tejből, és csomómentesre keverjük. Amikor eldolgoztuk, beleöntjük az egészet a tejbe, és egy habverővel addig kevergetjük, míg a tej felmelegszik, és egy szép krémet kapunk.

Ha elkészült a krém, levesszük a tűzről, belekeverjük a kockára vágott vajat és a kókuszt. Kis időre tegyük félre, hogy legyen ideje a kókuszreszeléknek megduzzadni, tésztaállagúra sűríteni a krémet. Onnan tudjuk, hogy ez megtörtént, hogy a krém kézzel formázható lesz.

 

A mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!

Amikor a mandula is kihűlt és a krém is elkészült, formáljunk gombócokat a krémből, és mindegyik közepébe tegyünk egy manduladarabot. A kész gömböket forgassuk kókuszreszelékbe és azonnal tálalhatjuk is. Ha van időnk, félre is tehetjük, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek. 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: